Giroud kopt Frankrijk naast Spanje

door admin

De eerste helft bood regelmatig spektakel. Sergio Ramos profiteerde na 25 minuten van een chaotische situatie in het strafschopgebied.

De Franse doelman Hugo Lloris kon nog ingrijpen op een eerste poging van de verdediger, maar nadat ook de inzet van Pedro werd gekeerd belandde de bal via Ramos alsnog in het doel.

Frankrijk dacht nog voor de rust de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar Jeremy Menez zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Hij stond op het randje van buitenspel en werd teruggefloten.

Cesc Fabregas mocht vervolgens uit een strafschop proberen de Spaanse voorsprong uit te breiden, maar ook hij had geen geluk. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Paul Koscielny Pedro in het zestienmetergebied neerlegde.

Frankrijk zoekt naar gelijkmaker

Lloris hield Frankrijk in leven door niet alleen de strafschop van Fabregas te redden, maar twee minuten later ook het hoofd koel te houden bij een reeks aanvallen van Spanje. Pedro en Fabregas vonden allebei de Tottenham Hotspur-doelman op hun weg.

In de tweede helft was het vooral Frankrijk dat naar een doelpunt zocht. Franck Ribery was na ruim een uur spelen dichtbij een treffer, maar ook Karim Benzema had de gelijkmaker op zijn schoen.

In beide gevallen konden de Goudhaantjes hun naam niet waarmaken. In de blessuretijd etaleerde Iker Casillas wederom zijn keeperskunsten door een gevaarlijke aanval van Frankrijk af te wenden.

Loon naar werken

Pas in de slotseconden van de blessuretijd moest Casillas buigen. Frankrijk kroop door het oog van de naald dankzij aanvaller Olivier Giroud. Juanfran leverde de bal kinderlijk eenvoudig in, waarna Ribery opstoomde en de bal panklaar op het hoofd van Giroud legde. De spits twijfelde niet en kopte de 1-1 binnen.