Gratis openbaar vervoer voor personen onder 30 jaar in regio Valencia

door admin
Gratis openbaar vervoer voor personen onder 30 jaar in regio Valencia

De president van de Generatitat de Valencia, Ximo Puig, heeft laten weten dat voor jongeren onder 30 jaar metro, tram en bussen in de regio tot het einde van het jaar gratis zullen zijn. De maatregel gaat per 9 oktober in.

Puig zei dit tijdens tijdens het algemene beleidsdebat in Les Corts, waar hij ook verklaarde dat 1.553.000 Valencianen van deze maatregel zullen profiteren. Het levert hen een besparing op van 135 euro per jongeren.

Met deze maatregel wil de deelregering “gezinnen helpen de inflatie het hoofd te bieden”. Let wel dat het gaat om soorten openbaar vervoer die onder de bevoegdheid van de Generalitat vallen. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor het busbedrijf EMT Valencia omdat deze dienst door de gemeente Valencia wordt beheerd.

Jongeren kunnen wel gratis gebruikmaken van de metro in Valencia, de Metrobús, de tram en de trams in Castellón en Alicante. Binnenkort worden de voorwaarden van dit gratis streekvervoer gepubliceerd.

De maatregel, benadrukte de president, maakt deel uit van een nieuw pakket maatregelen om de inflatie in de Valenciaanse Gemeenschap te bestrijden.

Dit vind je misschien ook leuk