Gratis parkeren in Valencia uitgebreid

door admin
Gratis parkeren in Valencia uitgebreid

De blauwe zone keert terug naar de tijden van vóór de wijzigingen door de regering van Compromís en PSOE. Deze wijziging is een uitvloeisel van een motie van de partij Vox, gesteund door de PP. De maximale parkeerduur van twee uur blijft wel gehandhaafd. 

Vaste parkeertijden

De betaalde parkeerperiodes in de blauwe zone zijn nu doorgaans van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 14.00 en van 16.00 tot 20.00 uur. In sommige wijken is parkeren op zaterdagmiddag gratis.

Tarieven onveranderd

De parkeertarieven blijven hetzelfde: 30 cent voor minimaal 25 minuten, 80 cent voor een uur en 1,50 euro voor de maximale twee uur.

De wijziging is een ingeloste verkiezingsbelofte van PP en Vox, met het doel om inwoners tegemoet te komen die voor de lunch naar huis komen. De oppositie heeft kritiek op de maatregel omdat het niet alleen de inkomsten van de gemeente verlaagt, maar ook omdat het de rotatie van parkeerplaatsen zou verminderen.

Bewoners steunen maatregel

Volgens de Federatie van Bewonersverenigingen in Valencia is dit een positieve stap. De president van de Valenciaanse Consumenten- en Gebruikersvereniging benadrukt dat deze wijziging op het juiste moment komt, gezien de economische situatie.

Dit vind je misschien ook leuk