Groep fietsers vindt boa van 2.30 meter lang op een weg bij Málaga

door admin
BOA, Màlaga, slang

Een groep fietsers vond de boa, van 2.30 meter lang, aan de kant van de weg Cortijo Campanillas in Málaga. Dat is in de buurt van de Real Guadalhorce Golf Club, niet ver van de luchthaven van Málaga. De slang lag tussen de weg en een paar bomen.

Met de schrik in de benen  waarschuwden de fietsers meteen de lokale politie van Málaga. Ze waren vooral onder de indruk van de enorme lengte van de slang, Toen de agenten aankwamen, zagen ze dat de slang lusteloos was en geen weerstand bood. De boa was ook niet agressief.

De lokale politie reageerde heel snel. Agenten vingen de slang samen met een expert in ongediertebestrijding. Ze zetten het dier vast in een kartonnen doos, zodat het niet zou kunnen ontsnappen.

De boa werd naar een politiebureau gebracht, waar agenten van de Natuurbeschermingsgroep (Gruprona) van de politie, de slang ophaalden. Bij Grupona verzorgden ze de boa, waarna het dier naar het Gemeentelijk Dierenbeschermingscentrum van Málaga werd gebracht. Daar maten ze dat de slang 2.30 meter lang was. Verder stelden ze vast dat het om een vrouwtje ging.  Daarna werd het dier naar een opvang voor exotische soorten gebracht. Volgens de lokale politie van Málaga is de slang in de steek gelaten. Wie de eigenaar is, is niet bekend. In 2021 ving de politie in Málaga nog een grote python, van 3 meter lang. Ook deze slangensoort komt niet in het wild in Spanje voor.

Boa’s

Boa’s horen tot de familie reuzenslangen. Zij doden door hun lichaam om hun prooi heen te wikkelen. Vandaar de Latijnse term constrictor in hun naam. Boa’s leven in het gebied van het noorden van Mexico, in  Midden-Amerika tot Zuid-Amerika. Boa’s leven meestal in de buurt van water. Ze leven in vochtige tropische bossen zoals het Amazone-oerwoud. Daarnaast komen ze ook voor op droge savannes, in struiken en tropische bergbossen.

Dit vind je misschien ook leuk