Groot toeristencomplex aan Spaanse oostkust heeft nieuwe eigenaren

door admin
Groot toeristencomplex aan Spaanse oostkust heeft nieuwe eigenaren

Grupo Fuertes zal de zakelijke managementondersteuning overnemen. Op woensdag werd de overname door Grupo Fuertes en Magic Costa Blanca van het toeristencomplex Marina d’Or, gelegen in Oropesa del Mar, afgerond. Het complex was in bezit van het Amerikaanse investeringsfonds Farallon Capital Management L.L.C. De transactie werd goedgekeurd door de nationale concurrentiewaakhond CNMC. Beide groepen nemen 50 procent deel in het eigendom van het toeristencomplex. 

Sterke groep

Grupo Fuertes is een bedrijfsholding met 100% Spaans kapitaal, die meer dan 20 verschillende bedrijven verenigt waarvan de activiteit zich voornamelijk richt op de agrifoodsector. Onder hen is ElPozo Alimentación, een leider in de sector. De businessgroep heeft ruim 8.700 medewerkers en het omzetvolume bedroeg in 2022 meer dan 2,3 miljard euro.

Magic Costa Blanca

Magic Costa Blanca is een hotelgroep met bijna 50 jaar ervaring in de toeristische sector. Het is een toonaangevend bedrijf in de toeristische accommodatiesector in de Valenciaanse Gemeenschap, met erkenningen zoals de Traveler’s Choice awards van Tripadvisor en de Traveller Review Awards van Booking. De businessgroep telt bijna 2.000 medewerkers en beheert 11.695 bedden.

Marina d’Or

Marina d’Or is een populaire toeristisch complex aan de oostkust van Spanje, in de provincie Castellón, aan de Costa del Azahar. Het staat bekend om zijn prachtige stranden en luxe resorts. Het heeft de prachtige stranden Playa de la Concha en Playa Morro de Gos en een bekend centrum voor thalasso therapie. Bij thalassotherapiebehandelingen wordt zeewater gebruikt voor gezondheids- en welzijnsdoeleinden. Het complex is met name geliefd door gezinnen met kinderen, vanwege het uitgebreide aanbod aan entertainment gericht op deze doelgroep. 

Marina d’Or telt meerdere hotels, vijf themaparken, 150 appartementen en 100 bedrijfsruimten, waaronder horecazaken, ijswinkels, kledingwinkels en discotheken.

Dit vind je misschien ook leuk