Heb je een reisverzekering nodig voor een reis naar Spanje?

door admin
Heb je een reisverzekering nodig voor een reis naar Spanje?

Daarom keren velen er ook regelmatig terug, ook omdat Spanje buitenlandse toeristen met open armen verwelkomd en je je er eenvoudig op je gemak kunt voelen. Bovendien is Spanje een relatief veilig land. Dat doet je er wellicht aan twijfelen of het wel zinnig is om een reisverzekering af te sluiten voor je reis naar Spanje. Toch is dat helemaal geen slecht idee. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is.

Annulering

Het kan gebeuren dat door omstandigheden je reis naar Spanje niet door kan gaan of tussentijds afgebroken moet worden. Naast dat die omstandigheden al niet prettig zijn, is het ook erg vervelen dat de vakantie waar je al voor betaald hebt in het water valt. Zonder reisverzekering met annuleringsverzekering kun je dan fluiten naar je geld, en dat is toch wel heel erg zonde. Met een annuleringsverzekering kun jij bij een geldige reden om je vakantie te annuleren of af te breken het geld dat je kwijt bent terugkrijgen en er wellicht op een later moment nog van op vakantie gaan.

Medische kosten

Het kan je overkomen dat jij of een van je gezinsleden dusdanig ziek wordt in Spanje dat medische bijstand noodzakelijk is. Als je daar vanuit je zorgverzekering niet apart voor bijverzekerd bent, kunnen deze kosten voor eigen rekening komen. Zorgkosten vallen meestal helaas niet mee, zeker als er een ziekenhuisopname nodig is, dus dat is geen wenselijk scenario. Met een reisverzekering heb je dekking voor medische kosten in het buitenland, evenals voor een eventuele repatriëring naar Nederland als dat nodig blijkt te zijn.

Persoonlijke bezittingen

We zeiden het al even, Spanje is natuurlijk een relatief veilig land. Dat wil niet zeggen dat er geen risico bestaat op diefstal van je persoonlijke bezittingen. Ook in Spanje kun je bestolen worden. Maar je kunt natuurlijk ook belangrijke, kostbare spullen kwijtraken. Of ze raken ernstig beschadigd. Een reisverzekering kan dat soort zaken niet voorkomen, maar het kan er wel voor zorgen dat de schade vergoed wordt, zodat je niet met een financiële kater komt te zitten en je bezittingen gewoon kunt vervangen. Dat kan het leed toch enigszins verzachten.

Rechtsbijstand en aansprakelijkheid

Je moet er niet aan denken, maar je kunt ook tegen juridische kwesties aanlopen tijdens je verblijf in Spanje. Bijvoorbeeld omdat je eigendommen van een ander beschadigd hebt. Reis je met kinderen, dan is het risico daarop alleen maar groter. Een reisverzekering met aansprakelijkheidsdekking kan je helpen door het bieden van juridische bijstand en het vergoeden van de schade. Daarom is een belangrijk aandachtspunt bij het zoeken van een passende reisverzekering je beoogde reisverzekering vergelijken met andere aanbiedingen voor reisverzekeringen.

Het is dus de moeite waard om toch nog eens te overwegen om een reisverzekering te nemen, ook als je ‘maar’ naar Spanje op vakantie gaat. Ook tijdens en rondom die vakantie kunnen dingen gebeuren die je hadden doen wensen dat je een reisverzekering had. Kies je er niet voor, wees je dan wel goed bewust van het risico dat je aangaat: alles wat er gebeurt, moet jij met de eigen portemonnee zien op te vangen.

Dit vind je misschien ook leuk