Historisch moment: Torens Sagrada Familia zullen op 12 november oplichten

door admin
Historisch moment: Torens Sagrada Familia zullen op 12 november oplichten

Deze indrukwekkende torens, bekroond met standbeelden in september van dit jaar, zullen het middelpunt vormen van een reeks evenementen die de culturele en architectonische betekenis van de Sagrada Família benadrukken.

Programma

De festiviteiten gaan van start op 4 november met een concert om 11.00 uur, uitgevoerd door het gerenommeerde gemeentelijke orkest van Barcelona, onder de leiding van dirigent José Rafael Pascual-Vilaplana. Dit concert, getiteld “Entre el cel i la terra” (Tussen hemel en aarde), brengt een eerbetoon aan de verwevenheid van natuur, geloof en kunst.

Op 11 november, om 11.00 uur, zal voor de Geboortefaçade van de Sagrada Família een optreden plaatsvinden van de beroemde “castellers”, de menselijke torens. Vier vooraanstaande “colles” uit de stad, waaronder Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Sants, Castellers de Sarrià en Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, zullen deze opmerkelijke traditie voortzetten.

Op 12 november zal kardinaal Joan Josep Omella om 17.30 uur een plechtige dienst leiden waarbij hij de nieuwe torens zal zegenen.

Vervolgens zal de Sagrada Família, in een adembenemend spektakel, voor de allereerste keer zijn vier Evangelistentorens verlichten.
De viering strekt zich uit tot ver na de inauguratie van de verlichting van de torens.

Op 16 november zal in het Diocesan Museum, Casa de l’Almoina, een conferentie plaatsvinden waarin de betekenis van de vier Evangelisten en hun artistieke vertegenwoordiging in de torens uitgebreid wordt besproken.

Op 18 november wordt een schilderwedstrijd georganiseerd voor kunststudenten tussen 16 en 25 jaar, van 8.30 uur tot 14.00 uur.

De voltooiing van de torens van Matteüs en Johannes brengt de Sagrada Família dichter bij haar ultieme voltooiing. In 2026 wordt verwacht dat de basiliek haar hoogste punt zal bereiken op een indrukwekkende 172,5 meter boven zeeniveau.

Lees ook: Mijlpaal voor Sagrada Familia: Torens Lucas en Marcus voor het eerst verlicht

Dit vind je misschien ook leuk