Hoe bereid je jezelf voor op een vakantie naar Spanje?

door admin
Hoe bereid je jezelf voor op een vakantie naar Spanje?

En geef ze eens ongelijk want Spanje is een enorm lekker land om naar op vakantie te gaan. Het biedt voor elk wat wils en heeft over het algemeen een ideaal klimaat, ook buiten het hoogseizoen. Maar hoe je het beste voorbereiden op een vakantie naar Spanje? 

Waarom Spanje?

Veel mensen kiezen voor Spanje als vakantiebestemming maar waarom? Er zijn redenen te over waarom je voor Spanje kunt kiezen. Zo is het klimaat in Spanje enorm lekker met ontzettend veel zon en relatief weinig neerslag. Spanje staat bekend als een land waar het warmer kan worden dan 30 graden in de zomer en is een behoorlijk zonzekere bestemming in de periodes dat de meeste mensen op vakantie kunnen. Dat is toch iets wat veel mensen aantrekt.

Naast dat het klimaat erg fijn is, is het eten in Spanje ook erg lekker. Denk vooral aan lekkere tapas die uit allerlei verschillende hapjes bestaan. Soms krijg je die ook nog gratis als je een drankje bestelt, bijvoorbeeld in de provincie Granada. Maak eens een uitgebreide tapastour als je een stad bezoekt. Of wandel zomaar een barretje binnen in een klein dorp en kijk wat er zoal in de vitrine ligt. Ook paella is een erg populair gerecht in Spanje en niet voor niets: Een heerlijk rijstgerecht met verse zeevruchten erin verwerkt. En gelukkig is Spanje het land met de meeste barretjes en restaurants per hoofd van de bevolking, dus je vindt er ongetwijfeld wel een paar die bij je passen en waar je deze lekkere gerechten op de kaart zult zien. 

Hoe voorbereiden op een vakantie naar Spanje?

Als je op vakantie naar Spanje gaat zijn er natuurlijk wel een paar voorbereidingen die je moet treffen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een goede reisverzekering of het tijdig checken of je paspoort en rijbewijs nog geldig zijn voor de duur van je vakantie. Ga je met de auto dan is een kleine beurt voor je vertrek aan te raden, zodat zaken als je oliepeil etc. in orde zijn.

Ook is het belangrijk om de juiste spullen in te pakken op vakantie naar Spanje, maar dat zal niet heel veel anders zijn dan bij andere landen. En probere een beetje de taal te leren zodat je bij alles wat je onderneemt beter uit de voeten kunt. Over het algemeen wordt er niet zoveel Engels gesproken, tenzij je aan de drukke toeristische kusten verblijft.

Spreek je wel een beetje Spaans dan kan Spaans vertalen nog wel erg lastig zijn. Mocht je om welke reden dan ook in aanraking komen met instanties bijvoorbeeld, zoals de politie of een arts. Is er sprake van een verzekeringskwestie dan kan het nodig zijn dat je een document beëidigd laten vertalen door een externe partij. Zorg dat je van tevoren weet waar je terecht kunt.

Laat je echter door dit soort praktische zaken er niet van weerhouden om voor Spanje te kiezen en verras jezelf met dit grote en zeer veelzijdige land! ¡Buen viaje!

Dit vind je misschien ook leuk