Huis na vulkaanuitbarsting op wonderbaarlijke wijze gered en gaat viraal

door admin
Huis na vulkaanuitbarsting op wonderbaarlijke wijze gered en gaat viraal

De foto, gemaakt door fotograaf Alfonso Escalero en gepubliceerd op de Facebookpagina I love the world* (waar overigens veel meer indrukwekkende foto’s van de uitbarsting en de gevolgen zijn te zien), liet zien hoe op wonderbaarlijke wijze het huis volledig is omringd door twee lavatongen die onder het huis weer samenkomen.

Inmiddels is bekend dat de eigenaren van dit ‘wonderhuis’ Inge en Rainer Cocq zijn, een gepensioneerd Deens echtpaar, dat sinds het begin van de coronapandemie niet meer op het eiland is geweest. Ze zijn in de tachtig en wilden niet het risico lopen om besmet te raken.

Goede vriendin Ada heeft hen verteld wat er was gebeurd. “Toen ik de foto op Facebook zag, schrok ik enorm en probeerde voor de zekerheid de foto te vergroten. Ik belde meteen mijn vriend en we waren allebei aan het huilen”, herinnert ze zich in een interview met TVE.

Na het horen van het nieuws beleefde het Deense stel een wirwar van emoties: “Het is een vreugde en verdriet tegelijk. Je kunt je gevoelens niet uiten omdat ze van het ene moment op het andere veranderen”. De vriendin laat weten dat haar vrienden in Denemarken nog steeds ‘emotioneel’ zijn, maar wel rustiger en blij dat het ergste voor hen achter de rug is.” Ze hopen wel dat er een toegang naar hun huis kan worden gecreëerd zodat ze er nog een keer naar toe kunnen. 

*ILovetheWorld is een innovatieve Spaanse audiovisuele start-up, contentspecialist in professionele virtual reality te land, ter zee en in de lucht dankzij de ontwikkeling van eigen technologie. In het korte bestaan van het bedrijf is het erkend door het ministerie van Toerisme van Spanje, met de nominatie voor de Medal of Merit in Innovation and Tourism Promotion.

Dit vind je misschien ook leuk