In deze Spaanse plaats is de gemiddelde woningprijs 2 miljoen euro

door admin
In deze Spaanse plaats is de gemiddelde woningprijs 2 miljoen euro

Met een gemiddelde woningprijs die de twee miljoen euro overschrijdt, vestigt deze stad zich als het duurste woonoord in heel Spanje. Gelegen in de schaduw van glooiende heuvels en weelderige golfbanen, is deze plaats thuisbasis van enkele van Europa’s meest luxueuze urbanisaties, zoals La Zagaleta, Los Arqueros en Los Monteros.

Lees ook: Wat zijn de tien duurste huizen die te koop staan in Spanje?

Met prachtige villa’s die op de markt komen voor prijzen tot wel 34 miljoen euro, is het geen verrassing dat deze stad, Benahavís in Málaga, bekend staat als een symbool van exclusiviteit en rijkdom. Na Benahavís volgt Calvià met een gemiddelde woningprijs van 1,6 miljoen euro en Marbella met 1,54 miljoen euro.

Málaga’s rol in de luxe woningmarkt

De provincie Málaga, met Benahavís als middelpunt, speelt een sleutelrol in de Spaanse markt voor luxe onroerend goed. Steden zoals Marbella, Estepona, Mijas, Benalmádena en Fuengirola dragen bij aan de reputatie van de Costa del Sol als een toevluchtsoord voor welgestelden, met prijzen voor woningen die variëren van 385.000 tot 610.000 euro.

Een derde van Spanje’s luxe woningen staat in Málaga

Volgens recente rapporten was Málaga in 2022 de leider in de markt van woningen boven de drie miljoen euro. Met 2.500 van deze luxe woningen, herbergt de provincie 34% van het nationale totaal. Dit benadrukt de aantrekkingskracht van Málaga, en in het bijzonder Benahavís, als een magneet voor degenen die zoeken naar weelde en exclusiviteit.

De stijgende populariteit van luxe vastgoed

Met een indrukwekkend aantal van bijna 2.900 transacties van vastgoed boven de drie miljoen euro in 2022, is Málaga, met Benahavís in de voorhoede, een hotspot voor vastgoedbeleggers met diepe zakken. Deze stijging weerspiegelt een groeiende interesse in luxe onroerend goed in Spanje.

Begrip van een levensstijl

Volgens deskundigen aangehaald door de krant Malaga Hoy gaat de groei van de luxe vastgoedmarkt niet alleen over het vergaren van rijkdom, maar ook over het begrijpen van de levensstijl en prioriteiten van de kopers. Benahavís en andere kustplaatsen in de provincie Málaga bieden wat de welgestelden zoeken: exclusiviteit, luxe, een breed palet aan faciliteiten, denk aan golf en high end horeca en daarmee een weerspiegeling van hun status.

Lees ook: Waar zijn de huizen dit jaar het duurst in Spanje?

Dit vind je misschien ook leuk