Internationale bedrijven aan de Costa del Sol in de spotlight tijdens SUR in English prijsuitreiking

De krant SUR in English publiceert de 2024 Top International Business Guide

door admin
SUR in English award

BENALMÁDENA – Om succesvolle internationale bedrijven aan de Costa del Sol extra in het zonnetje te zetten organiseerde de krant SUR in English voor de tweede keer de uitreiking van de Top International Business Guide and Awards. Het evenement werd gehouden op een iconische locatie direct aan zee in Benalmádena.

Onder de ruim honderd genodigden waren de Britse ambassadeur in Spanje, Hugh Elliott, en de burgemeester van Benalmádena, Juan Antonio Lara Martín. In 1984 werd de Engelstalige krant opgericht als een aanvulling op de bestaande Spaanse krant Diario SUR. Het doel was om de groeiende Engelssprekende gemeenschap aan de Costa del Sol te voorzien van nieuws en informatie in hun eigen taal. De initiatiefnemers wilden zowel toeristen als Britse expats aan de kust beter informeren over lokale gebeurtenissen, nieuws en ontwikkelingen in Spanje. Dat daar veel behoefte aan was en is blijkt uit het feit dat krant dit jaar zijn 40-jarige jubileum viert.

“Trots op deze 40 jaar”

In zijn welkomsttoespraak, zoals vorig jaar beloofd volledig gehouden in het Engels, herinnerde Manolo Castillo, hoofdredacteur van de SUR-groep (ook uitgever van SUR Deutsche Ausgabe), aan de beginjaren van SUR in English en bedankte hij het team voor hun inzet. “Vandaag is een zeer speciale dag. Het is het 40-jarig jubileum van de eerste Engelstalige krant aan de Costa del Sol. We zijn erg trots op deze 40 jaar,” zei hij.

Sponsor

Vervolgens was het de beurt aan CaixaBank, de sponsor van het evenement, het podium te beklimmen. De bank werd vertegenwoordigd door Gerardo Cuartero, verkoopdirecteur van CaixaBank in Zuid-Spanje Hij bedankte, ook in het Engels, SUR in English, de ambassadeur en de burgemeester van Benalmádena. Cuartero benadrukte verder het belang van de buitenlandse zakelijke gemeenschap aan de Costa del Sol. Ook wees hij er ook op dat zijn bank er alles aan doet om de buitenlandse gemeenschap in Spanje tegemoet te komen met onder meer een meertalige website en internetbankieren in ruim 20 talen.

De grote Britse gemeenschap aan de kust

Ambassadeur Hugh Elliott benadrukte de bijzondere relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de provincie Málaga. Hij vermeldde dat vorig jaar meer dan 2,6 miljoen Britten de regio bezochten, goed voor een besteding van 42 miljard euro. Bovendien wonen er 120.000 Britse inwoners in het gebied. “We hebben hier een buitengewone Britse gemeenschap die bijdraagt aan de convivencia,” aldus Elliott. Dat komt terug volgens hem in het feit dat meer dan 80% van de Britse investeringen naar Andalusië gaan.

Hugh Elliot

In mooi Spanglish sprak vervolgens de burgemeester van Benalmádena, Juan Antonio Lara Martín, zijn dank uit aan de internationale bedrijven en ondernemers die hebben geïnvesteerd in de Costa del Sol. Hij feliciteerde de winnaars en benadrukte net als zijn voorgangers het belang van de buitenlandse zakenwereld voor de regio.

Winnaars van de International Business Awards

Helicoptéros Sanitarios

Na alle lovende woorden over het internationale ondernemingsklimaat aan de Costa del Sol en over de schitterende locatie Holiday World Beach Club was het tijd voor de uitreiking van de twee International Business Awards. De eerste ging naar Helicópteros Sanitarios dat spoedeisende hulp en ambulancediensten langs de kust verzorgt. Dit bedrijf werd in 1988 door de destijds slechts 23-jarige María José Cañete opgericht in reactie op de hoge sterftecijfers langs de N-340 weg tussen Sotogrande en Málaga. Meer dan 38% van de mensen die dringende medische hulp nodig hadden, stierven daar voordat ze het ziekenhuis bereikten. In die jaren was er geen publieke of private dienst die patiënten snel en veilig kon vervoeren van de verschillende steden langs de Costa del Sol naar de belangrijkste ziekenhuizen in Malaga.

Imaculada Lanzas, verkoopmanager bij Helicópteros Sanitarios, ontving de prijs uit handen van Gerardo Cuartero van CaixaBank. Het bedrijf heeft momenteel een ziekenhuis in Puerto Banús en twee klinieken in Manilva en Fuengirola.

Check-in scan

Check-in Scan

De tweede prijs van de avond ging naar een innovatieve start-up Check-in Scan biedt een systeem voor directe wettelijke gastregistratie voor vakantieverhuur, hotels en andere kortetermijnaccommodaties. Uitbaters kunnen hun gastregistraties automatisch naar de politie sturen om zo aan de juridische vereisten te voldoen. Het bedrijf bedient momenteel 25.000 panden in onder meer Spanje, Portugal en Italië en zal naar verwachting dit jaar 3,5 miljoen gasten verwerken. Oprichter Ben Smith nam de prijs in ontvangst.

Toekomst van de Gids

De Top International Business Guide, die op 31 mei zal worden gepubliceerd in SUR in English en online, biedt een uitgebreid overzicht van professionele diensten voor de internationale gemeenschap in Zuid-Spanje. De gids is een handig naslagwerk voor wie op zoek is naar advies op het gebied van financiën, gezondheidszorg, onderwijs, vastgoed en technologie.

Dit vind je misschien ook leuk