Ken je deze hangbrug over de Middellandse Zee in Spanje al?

door admin
hangbrug

De beroemde Senda Litoral (kustpad) zal uiteindelijk de steden Nerja met Manilva verbinden langs de kust. Een wel heel spectaculair stukje van dit pad voor voetgangers en fietsers ligt in Torrenueva Costa. Het kan een architectonisch wonder genoemd worden in de vorm van een hangbrug.

In het hart van de Costa Tropical van Granada, is sinds bijna twee jaar dit spectaculaire en unieke stukje pad te bewandelen. De Pasarela Colgante de Jolúcar werd ontworpen door architect Jorge Suso Fernández-Fígares en is de eerste hangbrug van de Middellandse Zee. De brug heeft een lengte van 60 meter en een hoogte van 35 meter. Het vormt een adembenemend uitzichtpunt over de Alboránzee.

Deze loopbrug maakt deel uit van de Route PR-A 420 Miradores y Acantilados van Torrenueva Costa. Het kustpad leidt je langs de zee, langs ruige kliffen, maagdelijke stranden en mooie natuur, terwijl je geniet van het tropische klimaat dat hier heerst aan de kust van Granada. En het uitzicht op de Middellandse Zee niet te vergeten.

Beleef de Middellandse Zee op een andere manier

De Jolúcar de Torrenueva Costa Hangbrug biedt toeristen en bewoners een nieuwe beleving van de Zuid-Spaanse kust. Het glazen gedeelte in het midden zorgt voor angstige, maar tegelijkertijd spectaculaire momenten. Je kijkt er recht onder je voeten de diepte in. Het roept ‘de meest uiteenlopende emoties’ op. De officiële website van de stad benadrukt de unieke ervaring die deze brug biedt binnen Spanje.

Vier jaar van planning en constructie

De realisatie van de hangbrug was geen sinecure. De zorgvuldige planning en uitvoering nam vier jaren in beslag. Nu is dit buitengewone project nu een belangrijke toeristische trekpleister en een bron van inkomsten voor Torrenueva Costa en omgeving. De brug trekt maandelijks duizenden bezoekers, zowel uit Granada als uit heel Spanje.

Respect voor de natuur

De brug op de natuurlijke plek is ook ontwikkeld met de natuur in gedachten. Vanwege zijn duurzaamheid en weerstand is gekozen voor Iroko-hout voor de constructie. Daarmee werd het gebruik van minder milieuvriendelijke materialen vermeden. Dit hout, afkomstig uit Afrika, past perfect bij het glazen gedeelte en de stalen ophanging van de brug en versterkt het gevoel van hoogte.

Mooie ervaring bij zonsondergang

De beste tijd om de hangbrug te bezoeken is bij zonsondergang. Dan krijgt de omgeving in de warme lichtstralen van de verdwijnende zon en de LED-verlichting een magische sfeer. De brug, die nauwelijks beweegt, biedt zelfs degenen met hoogtevrees een veilige ervaring.

Een nieuwe toeristische identiteit voor Torrenueva Costa

De hangbrug heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het toeristische profiel van Torrenueva Costa, maar helpt ook bij het behoud van de natuurlijke omgeving. In 2023 werd een partnerschap aangegaan met de El Saltillo-brug in Canillas de Aceituno, Málaga. Hiermee willen beide gemeentes het toerisme en de wandelpaden in de omgeving bevorderen en promoten.

Bezoekersinformatie

De brug ligt aan een zes kilometer lang pad dat het strand van Torrenueva Costa met het strand van La Joya verbindt. Je kunt de plek bereiken via de A-7 of de A-44 vanuit Granada. Bezoekers kunnen genieten van dit afgelegen strand en de unieke ervaring die de hangbrug biedt. Met faciliteiten zoals toiletten en kleedkamers in de buurt, is een comfortabel bezoek gegarandeerd.

Lees ook: Nieuw wandel- en fietspad langs de Costa del Sol bijna voltooid

Dit vind je misschien ook leuk