Langzaam steeds minder contant geld in Spanje door Bizum

door admin
Langzaam steeds minder contant geld in Spanje door Bizum

Volgens een onderzoek van de Centrale Bank van Spanje wordt Bizum nu door zo’n 22 miljoen Spanjaarden (36% van de bevolking) gebruikt. Alle banken bieden het ook aan. Ook steeds meer winkelbedrijven staan betalingen via Bizum toe. Dat is bijvoorbeeld het geval in enkele winkels van Inditex, zoals Stradivarius, Oysho en Massimo Dutti.

Bekijk ook: Recht op het doen van contante betalingen vastgelegd in Spaanse wet

De praktijk is vooral wijdverspreid onder mensen jonger dan 30 jaar. Gebruikers waarderen de betaaloptie omdat het eenvoudig, snel en gratis is. Dit heeft er vervolgens toe geleid dat ongeveer 40 procent van de Spaanse bedrijven momenteel Bizum als betaalmiddel accepteert.

Bizum is gekoppeld aan het mobiele nummer van de gebruiker. Het betaalmiddel is al bijna net zo gewoon geworden als traditionele bankoverschrijvingen. Die worden volgens hetzelfde onderzoek door 37 procnet van de bevolking regelmatig gebruikt.

Het gebruik van Bizum is vooral groot in dunbevolkte gebieden. Veel mensen moeten hier een lange weg afleggen naar een bankkantoor of een geldautomaat. Dan is Bizum een handig en praktisch alternatief.

Bekijk ook: Wat gebeurt er als je meer dan 1.000 euro contant betaalt in Spanje?

El País schrijft dat naar schatting 1,6 miljoen inwoners van Spanje in gemeenschappen leven die geen eigen bankfiliaal hebben. Ondanks de digitale ontwikkeling betalen veel Spanjaarden toch liever contant. Het belangrijkste argument daarvoor is dat ze hun uitgaven beter onder controle hebben. Klik hier om te kijken of jouw Spaanse bank ook Bizum heeft.

Dit vind je misschien ook leuk