Loslopende kangoeroe houdt gemoederen in Jerez de la Frontera bezig

door admin
kangoeroe

De afgelopen drie weken heeft de Guardia Civil meerdere meldingen ontvangen over een loslopende kangoeroe. Het mysterieuze buideldier is gespot aan de rand van Jerez de la Frontera, in Cádiz, en houdt de gemoederen bezig.

De eerste die het exotische dier spotte, was een brandweerman buiten functie. Hij en zijn gezin waren in de vroege ochtend met de auto onderweg naar Portugal, toen ze aan de rand van de stad ‘vreemde’ bewegingen tussen de schaduwen opmerkten. “Van veraf leek het op een hond”, zegt de brandweerman in zijn verklaringen aan de televisiezender Telecinco. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat het dier sprongen maakte om zich voort te bewegen en constateerden ze dat het ging om een kleine kangoeroe. Het gezin heeft daarop gelijk de telefoon gepakt om het dier te filmen en heeft vervolgens de autoriteiten gewaarschuwd.

Filmpje van kangoeroe wordt hit op sociale media

Tijdens hun vakantie deelde het gezin een filmpje van het buideldier op sociale media. De beelden gingen viraal toen de lokale televisiezender Jerez Televisión het filmpje oppikte. Na de ontdekking van de brandweerman en zijn familie hebben ook andere inwoners van Jerez contact opgenomen met de autoriteiten. Zij beweren dat ze het dier in datzelfde gebied hebben gezien. Op dit moment is de verblijfplaats van de kangoeroe echter onbekend en weet niemand waar het mysterieuze buideldier vandaan komt.

@jereztv

🔴 🦘 UN CANGURO SUELTO EN JEREZ | Unos vecinos de San José Obrero encuentran de madrugada en su parcela un canguro tipo wallaby que es un canguro pequeño. #Jerez #JerezTV #JerezTelevisión #canguro #wallaby

♬ sonido original – Jerez TV

Lees ook: Ogenschijnlijke leeuw veroorzaakt stress in Spaans dorp

Dit vind je misschien ook leuk