Madonna bevestigt status als ‘queen of Pop’ in Barcelona

door admin
Madonna bevestigt status als 'queen of Pop' in Barcelona

Meer dan 18.000 fans waren getuige van een spectaculaire show die deel uitmaakt van haar ‘The Celebration Tour’. Deze wereldtournee, die op 14 oktober in Londen van start ging, omvat 78 concerten in 15 landen.

Een spectaculaire opening

Hoewel de ster bijna anderhalf uur later dan gepland op het toneel verscheen, begon ze de show met een knaller. Het nummer “Everybody” galmde door de zaal terwijl Madonna, gehuld in een met juwelen bezette smoking, het podium transformeerde tot één grote dansvloer. Madonna, omringd door een twintigtal dansers en honderden spotlights, nam het publiek mee op een reis door haar muzikale leven. De setlist was een ode aan haar 40-jarige carrière, inclusief hits als “Holiday”, “Live to Tell” en “Like a Prayer”. De nostalgie vierde hoogtij toen Madonna de gitaar ter hand nam voor “Burning Up”, een terugkeer naar haar muzikale oorsprong.

Choreografie en charisma

Ondanks de minder veeleisende choreografieën vergeleken met eerdere tours, bewees Madonna dat ze haar charisma en stijl nog lang niet verloren heeft. Ze zorgde voor een emotionele en visueel indrukwekkende ervaring die het publiek in vervoering bracht.

Het hoogtepunt van de avond was wellicht het moment waarop Madonna’s dochter, Mercy James, “Bad Girl” speelde op de piano. Dit intieme moment onderstreepte de blijvende invloed van Madonna, die met 330 miljoen verkochte albums de bestverkopende vrouwelijke artiest aller tijden is.

Een viering van hits en rechten

Madonna stond stil bij haar levenslange strijd voor LGTBI-rechten en gebruikte haar podium om een boodschap van inclusiviteit en gelijkheid te verspreiden. Een emotioneel moment ontstond toen ze “La Isla Bonita” en “Don’t Cry for Me Argentina” zong, gehuld in een LGTBI-vlag, tegen een achtergrond van beelden van invloedrijke artiesten.

Het einde van een episch concert

Na een energieke uitvoering van “Ray of Light” en een knipoog naar Michael Jackson met “Billie Jean”, sloot ze de avond af met “Give Me All Your Luvin'” en “Bitch I’m Madonna”. Dit twee uur durende spektakel bevatte maar liefst 17 kostuumwissels en gastoptredens van vier van haar kinderen.

Madonna’s gezondheid

De tournee, die oorspronkelijk in de VS en Canada zou beginnen, werd uitgesteld vanwege de slechte gezondheid van de ster. Nu de Europese concerten voorbij zijn, gaat de tour verder met optredens in steden zoals Lissabon, Parijs en Berlijn, en keert terug naar Londen voor uitverkochte shows. 

Sommige fans in Barcelona hadden mazzel. Zij zagen Madonna door de stad fietsen, op een mountainbike en gekleed in trainingspak en met een zwarte pet op. Via haar sociale netwerken heeft Madonna ook laten weten hoe leuk ze de Catalaanse hoofdstad vindt en heeft ze een verhaal geüpload met een foto waarop ze geheel gekleed in denimlook is te zien op straat in de stad. 

Dit vind je misschien ook leuk