Málaga verbiedt naaktlopen en tonen van seksuele attributen in het openbaar

door admin
Málaga verbiedt naaktlopen en tonen van seksuele attributen in het openbaar

Vanaf woensdag is het in Málaga verboden om naakt of alleen in ondergoed rond te lopen in het openbaar. Ook rondlopen met seksueel getinte attributen, die bijvoorbeeld verwijzen naar geslachtsorganen, of poppen met een seksueel karakter is nu verboden en daar kun je een boete tot wel 750 euro voor krijgen. 

De gemeente Málaga heeft besloten de verordening voor samenleving in de stad te wijzigen omdat de afgelopen jaren een enorme toename van vrijgezellenfeestjes wordt waargenomen. Hierbij lopen mensen naakt of met weinig kleding rond op straat.

Openbare ruimte behouden als plek van samenleven

Afgelopen september is de wijziging definitief goedgekeurd en met de publicatie in het Officiële Bulletin van de Provincie in Malaga (BOP) is de administratieve procedure afgerond. Met deze nieuwe regelgeving wordt het doel de openbare ruimte te behouden als een plek van ontmoeting, samenleven en burgerzin. En hier horen geen schaars geklede vrijgezellenfeestjes bij vindt Málaga.

Eventuele geldboete

De bevoegde autoriteiten zullen in eerste instantie de betrokkenen informeren over de regelgeving, maar als het ongepaste gedrag aanhoudt, zullen zij overgaan tot het indienen van een klacht, eventueel met geldboete.

Lees ook: Valencia zet streep door wilde vrijgezellenfeesten

Dit vind je misschien ook leuk