Málaga verdedigt in New York kandidatuur voor organisatie Expo 2027

door admin
Málaga verdedigt in New York kandidatuur voor organisatie Expo 2027

Met het project ‘Het stedelijke tijdperk: op weg naar de duurzame stad’ wil Málaga een evenwicht vinden tussen stedelijke ontwikkeling en milieu. Het evenement ter promotie van de kandidatuur, dat concurreert met die van vier andere landen, vulde het restaurant Little Spain met een grote delegatie uit de stad en ook met de ambassadeurs van enkele tientallen landen van de Verenigde Naties.

Het project draait om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en vooral die met betrekking tot onderwijs, aldus de burgemeester van de Spaanse stad tegen EFE. Het idee, zo legde hij uit, is dat bedrijven, universiteiten en andere organisaties die geïnteresseerd zijn in de uitdagingen van duurzaamheid, elkaar in Málaga ontmoeten om gedurende drie maanden in 2027 goede praktijken te delen.

“Geen duidelijker uitdaging in de 21e eeuw”

“Er is geen duidelijkere uitdaging in de 21e eeuw”, voegde De la Torre eraan toe, erop wijzend dat steden een klein percentage van het bezette gebied van de wereld vertegenwoordigen, maar goed zijn voor de productie van 70% van de broeikasgassen.

De la Torre wees erop dat het de verantwoordelijkheid is van stadsbestuurders om “oplossingen te bieden” en kondigde aan dat Expo 2027 de “gelegenheid” zal zijn om conferenties, seminars en congressen over dit onderwerp te organiseren.

Innovatie en cultuur hub

Verschillende diplomatieke functionarissen namen deel: de Spaanse Expo ambassadeur, Hansi Escobar, benadrukte de transformatie van Málaga van een mediterrane strandbestemming naar een centrum van innovatie en cultuur. De Spaanse ambassadeur bij de VN, Agustín Santos, juichte de rijke geschiedenis van de stad toe.

Naast een promotievideo werd een bericht geprojecteerd van de minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares. Hij vroeg om steun van de landen en voor dat de Andalusische stad het project uitvoert om “de impact van de verstedelijking van de planeet te evalueren”.

Andere kandidaten

De vier andere kandidaten zijn Phuket (Thailand), Belgrado (Servië), San Carlos de Bariloche (Argentinië) en Minnesota (Verenigde Staten).  

Dit vind je misschien ook leuk