Medepassagiers besmette reiziger op vlucht Madrid-Lanzarote coronavrij

door admin
Medepassagiers besmette reiziger op vlucht Madrid-Lanzarote coronavrij

Vorige week is er grote woede ontstaan onder reizigers op een vlucht van Madrid naar Lanzarote. Toen het vliegtuig net was opgestegen, kreeg de vluchtleiding van de Guardia Civil het bericht dat er een besmette passagier aan boord was. 

Quarantaine

Het veiligheidsprotocol werd in gang gezet. De 53-jarige besmette man kreeg een zitplaats, zo ver mogelijk uit de buurt van de andere passagiers, bij aankomst werd hij door personeel in beschermende kleding opgevangen en weggevoerd en de veertien mensen die het dichts bij de man in het vliegtuig gezeten hebben, naar een hotel gebracht waar ze veertien dagen in quarantaine moesten blijven. 36 van de ruim 130 passagiers namen het zekere voor het onzekere en gingen in (vrijwillige) quarantaine.

Niet besmet

Gisteren kregen ze, na acht bange dagen, de uitslag van de coronatest. Ze waren. Niet besmet. Ook 56 andere passagiers die een test hebben laten afnemen, testten negatief.

Een 39-jarige vrouw die één rij voor de overtreder zat, had geen klachten, maar liet zich vorige week toch testen omdat ze onzekerheid niet langer kon verdragen. Ze is opgelucht met de uitslag en dankbaar dat het personeel zo adequaat optrad. Per abuis werd ze naar huis gestuurd met de mededeling dat ze nu weer van haar vrijheid kon gaan genieten, maar de gezondheidsraad benadrukt dat ze, net als de andere 13 passagiers die bij de besmette man in de buurt zaten, toch volgens het voorgeschreven protocol de 14-daagse quarantaine af moeten maken. 

Aangifte

Ook een moeder van twee kinderen, die naast de besmette man had gezeten, kan nu opgelucht ademhalen. Ze is van plan aangifte te gaan doen tegen de man. Ze zegt dat er geen woorden zijn voor wat hij iedereen heeft aangedaan. Hij heeft de levens van veel mensen op het spel gezet, zegt ze. 

Dit vind je misschien ook leuk