Minilente in Andalusië: temperaturen stijgen tot 27 graden

door admin
Minilente in Andalusië: temperaturen stijgen tot 27 graden

Dit is een ongebruikelijk fenomeen voor de weken voor Kerstmis. Het keerpunt van dit warme weer wordt verwacht op maandag 11 december. Dan stijgen zowel de maximum- als de minimumtemperaturen in de hele regio. De warmere episode wordt met recht aangeduid met mini, aangezien de temperatuurstijging slechts tot dinsdag duurt. Dat meldt de Spaanse Meteorologische Dienst (Aemet). Na dinsdag zullen de temperaturen weer normaliseren. 

Temperaturen per stad

In Granada wordt op maandag een maximale temperatuur van 24 graden en een minimum van 14 graden verwacht. In Jaén zullen de temperaturen variëren tussen een maximum van 22 en een minimum van 12 graden. Almería kan op dinsdag rekenen op maxima tot 23 graden en minima van 15 graden. Málaga zal naar verwachting het warmst zijn, met temperaturen die op dinsdag kunnen oplopen tot 27 graden, en een minimum van 16 graden.

Temperatuurstijging in heel Spanje

De temperatuurstijging zal al op zondag beginnen, waarbij grote delen van het Middellandse Zeegebied en Andalusië temperaturen boven de 20 graden zullen ervaren. Dit in tegenstelling tot Galicië. Daar moet men rekening houden met sterke winden en aanhoudende regenval, vooral in het westen van de regio, aldus het weerbericht van de Aemet.

Genieten van de minilente

Deze minilente biedt een perfecte gelegenheid voor inwoners en bezoekers van Andalusië om de winterjassen even in de kast te laten en te genieten van het onverwacht warme weer. Of het nu gaat om een wandeling door de straten van Granada of een bezoek aan het strand in Málaga om er bij een van de vele chiringuitos een gegrild visje te eten. Een andere optie is het maken van een mooie wandeling in de Sierra de las Nieves of de Montes de Málaga. Of verken de historische centra van een van de provinciehoofdsteden zoals Jaén, Almería of Sevilla. Dit weersverschijnsel biedt een ideale kans om van het buitenleven te genieten voordat de normale winterse temperaturen terugkeren.

Dit vind je misschien ook leuk