Mogelijk nieuw leven voor Tivoli World aan de Costa del Sol

door admin
Mogelijk nieuw leven voor Tivoli World aan de Costa del Sol

Plaatsvervangend burgemeester Presi Aguilera heeft bekendgemaakt dat er serieuze interesse is van een buitenlands investeringsfonds in het in financiële nood verkerende park. De gemeente zet zich in als bemiddelaar tussen de potentiële investeerders en de huidige eigenaar, Grupo Tremón.

Behoud van werkgelegenheid

De sluiting van het park heeft bijna tachtig werknemers in onzekerheid gelaten, terwijl juridische pogingen worden ondernomen om hun situatie te verbeteren. Ondertussen blijven de werknemers zich inzetten voor het onderhoud, de schoonmaak en de beveiliging van het park, met 24-uursdiensten om plundering en kraken te voorkomen.

Politieke oproep voor actie

De PSOE heeft aangedrongen op actie van de huidige gemeenteraad voor de heropening van Tivoli World. De politieke partij heeft de regionale overheid verzocht te reageren op de oproep, gedaan tijdens de plenaire vergadering in april, om pretpark tot ruimte van autonoom belang te verklaren. Echter, Aguilera heeft aangegeven dat de regionale autoriteit dit heeft afgewezen, omdat het om een particuliere ruimte gaat. 

Toewijding aan amusement

“In de vijf maanden sinds de PP de leiding heeft genomen, hebben we veel vergaderingen gehouden om het werkelijke probleem met betrekking tot Tivoli te ontdekken. Niemand van ons wil dat het voor iets anders dan een pretpark wordt gebruikt,” zei Aguilera. Zij benadrukte het belang van de unanieme goedkeuring tijdens de vorige ambtstermijn van een specifieke wijziging van het PGOU-stadsplan. Daarmee werd het park beschermd, zodat het terrein uitsluitend voor recreatieve doeleinden mag worden gebruikt.

Multifunctionele bestemming met voorwaarden

Aguilera lichtte toe dat het terrein niet-residentieel moet blijven, maar dat het wel de mogelijkheid zou kunnen bieden voor een hotel of commerciële activiteiten, mits deze direct verbonden zijn met de heropening van het amusementspark.

Dit vind je misschien ook leuk