Muziekfestival Primavera Sound volgend jaar in Barcelona en Madrid

door admin
Muziekfestival Primavera Sound volgend jaar in Barcelona en Madrid

Het muziekspektakel staat voor volgend jaar gepland op 1,2 en 3 juni in Barcelona en verhuist daarna op 8, 9 en 10 juni naar evenementenlocatie Ciudad del Rock de Arganda del Rey in Madrid. Nadat Primavera Sound twee jaar werd afgelast wegens de pandemie, is het gemeentebestuur van Barcelona akkoord gegaan om de oorspronkelijke versie nog één keer te laten plaatsvinden in het evenementen- en recreatiecomplex Parc del Fòrum, aan noordkust van de stad. 

Ook na 2023 twee edities

Volgens festivaldirecteur Alfonso Lanza ontstonden er eind vorig jaar problemen met het stadbestuur van Barcelona waarna is uitgekeken naar alternatieve locaties in Spanje, waaronder Madrid. Het regiobestuur van Madrid, de gemeente en ook de directie van de evenementenlocatie boden alle faciliteiten om het festival naar de Spaanse hoofdstad te brengen. De onderhandelingen liepen zo voorspoedig dat de komst van Primavera Sound naar Madrid als snel kon worden bevestigd. De bedoeling is dat het muziekfestival ook na 2023 voor langere duur zal plaatsvinden in zowel Barcelona als in Madrid.

Lanza liet weten zeker geen afscheid te willen nemen van Barcelona, maar blij te zijn met Madrid als toegevoegde lokatie. Volgens de festivaldirecteur zijn de bestaande culturele overeenkomsten tussen beide steden niet altijd zichtbaar en kan Primavera Sound een bijdrage leveren daarin verandering te brengen. De editie in Madrid zal qua formaat ook niet onderdoen aan de editie van Barcelona. Of de programmering op beide locaties dezelfde zal zijn is nog niet bekend. 

Ciudad del Rock in Arganda del Rey, op 30 kilometer afstand van Madrid, werd speciaal gebouwd voor grote muziekevenementen en dan met name voor de Madrid-editie van het internationale festival Rock in Río dat hier plaatsvond in 2008, 2010 en 2012. De Barcelona-editie van Primavera Sound vindt, anders dan in Madrid, plaats in het centrum van de stad. 

Primavera Sound (‘Lentegeluid’) debuteerde in 2001 in Barcelona en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste internationale muziekfestivals. Jaarlijks treden bands en artiesten op uit verschillende muzikale genres, waaronder alternatieve rock, indierock, noiserock en elektronische muziek. De line-up voor de editie van dit jaar is te zien op de website van het festival; de toegangskaarten zijn inmiddels uitverkocht, maar registratie op een wachtlijst is nog mogelijk.  

Dit vind je misschien ook leuk