Naar schatting 250.000 dieren zijn omgekomen tijdens branden in Galicië

door admin
Naar schatting 250.000 dieren zijn omgekomen tijdens branden in Galicië

Onderzoekers daar schatten dat er per hectare tussen de tien en vijftien individuen samenleven van elke soort zoogdieren, ongewervelde dieren, vogels en andere kleine levende wezens. \”Hieraan moeten de dieren worden toegevoegd die niet hebben kunnen ontsnappen uit veehouderijen of familiedieren zoals honden, katten of kleine knaagdieren\”, schrijft de stichting in een verklaring. 

Lees ook: Talloze actieve bosbranden in Spanje in wat al bijna een recordjaar is
 
De mensheid stevent af op een ramp

Om deze reden waarschuwt hij dat \”als de klimaatcrisis niet op voldoende serieuze wijze wordt aangepakt, stevent de mensheid af op een regelrechte ramp, zoals de recordtemperaturen en de grote branden tijdens deze weken in Galicië al hebben laten zien\”. De NGO verdedigt daarbij het verbieden van de jacht in verbrande gebieden en de interventie door renaturalisatie-acties.

Anderzijds vraagt de milieuvereniging Arco Iris een uitstel voor onbepaalde tijd op de installatie van nieuwe windparken en de opschorting van de windparken die momenteel in verwerking zijn. \”De huidige staat van de aangetaste oppervlakken staat het gebruik van machines van welke aard dan ook niet toe, laat staan ​​​​die worden gebruikt voor de installatie van windparken\”, waarschuwt de vereniging.

Vrijwilligers maken bossen schoon in plaats van overheid

Daarnaast laat milieugroep Verdegaia weten dat op 23 juli hun mensen in Froxán aan het werk zullen gaan om de bossen schoon te maken door dood materiaal en exotische soorten zoals eucalyptussen te verwijderen. Daar zouden overheden zich ook meer op moeten richten vindt de milieugroep.

Demonstratie in Ourense

Het defensiecomité van Monte Galego heeft om deze redenen opgeroepen tot een demonstratie vandaag, donderdag 21 juli in Ourense onder de slogan \’Vuur, nooit meer\’. Ze willen de situatie van verwaarlozing\” en \”gebrek aan vooruitziendheid\” van de overheid ten opzichte van de staat van de bossen en de bosbranden aan de kaak stellen.  

Gebrek aan transparante informatie van overheid

De milieugroepen verwijten de overheden een gebrek aan transparantie ten aanzien van de branden. Zo is het totale aantal getroffen hectaren niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor informatie over het aantal actieve uitbraken. Bovendien is er besloten niet te rapporteren over branden van mindr dan 20 hectaren. 

Dit vind je misschien ook leuk