National Geographic vindt dit dorp het mooiste van de Costa Blanca

door admin
Altea

De regio Valencia is van oudsher een populaire Spaanse vakantiebestemming. Niet alleen onder buitenlandse toeristen. Ook veel Spanjaarden trekken in de zomermaanden naar de oostkust om de hitte in hun dorpen en steden in het binnenland te ontvluchten. De regio herbergt dan ook enkele van de mooiste plekjes van Spanje. Daaronder ook het dorp aan de Costa Blanca dat door National Geographic wordt aanbevolen in juli.

Het pittoreske dorp, gelegen aan de Costa Blanca is volgens de prestigieuze publicatie een mediterraan paradijs en daarom must-visit.

Juweel van een dorp

Het dorp Altea is een van de toeristische juweeltjes van de regio Valencia. Met zijn mediterrane charme en goed bewaarde historische centrum, biedt Altea een idyllisch plaatje. National Geographic prijst het dorp om zijn smalle, geplaveide straatjes en witte huisjes die de authentieke mediterrane sfeer perfect behouden. Deze unieke kenmerken hebben Altea de titel “het mooiste dorp om in juli te bezoeken” opgeleverd.

De pracht van Altea

De beroemde reiswebsite van National Geographic heeft onlangs een artikel gepubliceerd waarin de schoonheid van Altea wordt beschreven. Ook geeft het argumenten waarom het dorp juist in juli zo aantrekkelijk is. De warme, maar niet verstikkende zomers maken het een aangename bestemming. Je kunt  er op elk moment van de dag genieten van een wandeling langs de boulevard of door de smalle straatjes van het centrum op de heuvel. ’s Avonds zorgen de verlichte straten en gebouwen voor een bijzondere sfeer.

Moorse invloed

kerk Altea

Een van de hoogtepunten die National Geographic benoemt, is het oude stadscentrum van Altea. De witgekalkte huizen en geplaveide straatjes vormen een schilderachtig decor, met als middelpunt de kerk van Nuestra Señora del Consuelo. Deze kerk, met haar karakteristieke blauwe koepels, prijkt trots bovenop een heuvel en heeft Altea de bijnaam ‘de koepel van de Middellandse Zee’ gegeven. In het centrum is bovendien de sterke Moorse invloed terug te zien in de architectuur en cultuur.

Adembenemende uitzichten

Vanaf de uitkijkpunten van Altea, zoals die op Plaza de la Iglesia, hebben bezoekers een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. Dit panoramische uitzicht, gecombineerd met de charmante sfeer van het dorp, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. De harmonieuze mix van toeristen en lokale bewoners draagt bij aan de authentieke sfeer die het dorp uitstraalt.

Evenementen in Altea

Hoewel juli een geweldige tijd is om Altea te bezoeken, biedt het dorp het hele jaar door bijzondere evenementen. Een van de meest verwachte momenten van de zomer is het Castell de l’Olla. Op 10 augustus vindt een indrukwekkende vuurwerkshow plaats boven de Middellandse Zee. Dit spektakel trekt jaarlijks veel bezoekers en is een perfecte afsluiting van een zomeravond in Altea.

Kunstliefhebbers komen er ook aan hun trekken vanwege de vele galeries en kunstzinnige boetieks die in het centrum zijn gevestigd, vooral rond de kerk.

Altea, gelegen in de Marina Baixa, weet met zijn mediterrane charme en historische schoonheid bezoekers keer op keer te betoveren. Dus, als je deze juli op zoek bent naar een plek waar de zomer net iets specialer aanvoelt, dan is Altea de perfecte juli-bestemming.

Lees ook: Een van de grootste haaien van de Middellandse Zee verschijnt in Altea

Dit vind je misschien ook leuk