Nieuw wandelpad van Málaga naar Caminito del Rey in de maak

door admin
Nieuw wandelpad van Málaga naar Caminito del Rey in de maak

Het voorstel werd recent gelanceerd door de Provinciale Raad, die vijf jaar tijd nodig denkt te hebben om gestalte te geven aan wat de Guadalhorce Green Corridor wordt genoemd. Het plan heeft betrekking op een totale oppervlakte van 4.500.000 vierkante meter en zal de kust van Malaga verbinden met de Caminito del Rey, het pad door de diepe kloof bij El Chorro, dat in 1921 werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII en vervolgens ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’ werd genoemd.

Binnenlandse toerisme

De make over van het pad in 2015, waardoor het de grootste toeristische trekpleister in het binnenland van de provincie werd, stimuleerde de provincie tot het verder ontwikkelen van het binnenlandse toerisme. Het toerisme in de provincie was voornamelijk gericht op het strand en de Costa del Sol. Zodoende wordt nu ingezet op deze nieuwe mijlpaal in de vorm van een ambitieus milieu- en ontwikkelingsproject voor de gemeenten langs de nieuwe route die 54 kilometer lang is. 

Voor het plan is een investering nodig van ongeveer 200 miljoen euro. Daarbij moet circa 40 miljoen euro komen uit de European Next Generation fondsen. Daaraan worden dan nog bedragen toegevoegd die de afzonderlijke, bij het project betrokken gemeentes zullen bijdragen.

In het natuurgebied dat de monding van de rivier de Guadalhorce omvat en te vinden is tussen Málaga, Torremolinos en het vliegveld, werd vorig jaar al de grootste houten brug (270 meter lang) voor voetgangers geïnstalleerd om het kustpad (Senda Litoral) van de provincie verder gestalte te geven. Dit 180 kilometer lange pad verbindt in de toekomst alle kustgemeenten van de provincie Málaga van Manilva tot Nerja. Hiervan zijn al 120 kilometer gereed. Dan is er nog de Senda de Málaga die de provinciegrens door het binnenland volgt. 

Dit vind je misschien ook leuk