Nieuwe Spaanse alcoholwet treft Nederlandse vakantiegangers

door admin
Nieuwe Spaanse alcoholwet treft Nederlandse vakantiegangers

Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes per dag geschonken worden, waarvan maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Voor extra alcoholische drankjes moeten gasten betalen.

Bekijk ook: Eerste klachten van toeristen over alcoholbeperking op de Balearen

 

De beperking op alcoholgebruik is al ingevoerd in januari 2020 als onderdeel van een bredere wet om overmatig alcoholgebruik te verminderen. Door de pandemie kreeg het tot nu toe weinig aandacht. Touroperators zoals TUI en Thomas Cook wijzen nu reizigers opnieuw op deze regel en zullen strenger gaan handhaven.

Hoge boetes

Toeristen die de wet overtreden riskeren een boete tussen de €1.000 en €6.000. Hotels die toch besluiten om meer drankjes aan hun gasten te serveren riskeren een boete tussen de €60.000 tot €600.000. Hoe de wet gehandhaafd wordt is niet duidelijk.

Andere strenge regels

Naast de beperking op het aantal drankjes zijn er nog een aantal strenge regels van kracht op de Balearen. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 en 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook ‘happy hours’ en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan.

De nieuwe wet is van toepassing op all-inclusive resorts in Magalluf, El Arenal en Playa de Palma op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza. De regel van maximaal 6 drankjes geldt dus niet voor het Spaanse vasteland en overige Balearen en Canarische Eilanden.

Elders drankjes nemen wel toegestaan

“Het is nog steeds toegestaan om buiten de lunch en het diner alcoholische drankjes te nemen. Dit mag zowel in het hotel als bij een bar buiten het hotel. De kosten van deze extra drankjes zijn voor eigen rekening en zijn dus niet inbegrepen in het all-inclusive arrangement” aldus Hans van Allinclusivekoning.nl.

All-inclusive vakanties

Jaarlijks kiezen veel vakantiegangers voor all-inclusive vakanties Spanje. Het concept is aantrekkelijk voor veel vakantiegangers omdat het hen de mogelijkheid biedt om zonder extra kosten te genieten van eten, drinken en entertainment in het hotel of resort waar ze verblijven. Hierdoor hoeven ze zich geen zorgen te maken over het budget voor maaltijden en drankjes en kunnen ze zich volledig richten op ontspanning en plezier. Feitelijk is het een alles-in-één vakantie-ervaring.

Voordat je gaat boeken is het aan te raden een all-inclusive vakantievergelijker te gebruiken. Dan vergelijk en boek je heel eenvoudig hotels bij diverse reisorganisaties. Nadat je de keuze voor het land hebt gemaakt, kies je bijvoorbeeld voor een luxe hotel, of juist een kindvriendelijk resort, aan het strand of juist midden in de stad.

Dit vind je misschien ook leuk