Nieuwe vliegroute tussen Amsterdam en het groene Noord-Spanje

door admin
Nieuwe vliegroute tussen Amsterdam en het groene Noord-Spanje

Dit is de derde internationale route die wordt aangeboden door de IAG-groep luchtvaartmaatschappij, naast de verbindingen vanuit Londen/Gatwick en Parijs/Orly. 

Het bedrijf biedt twee keer per week vluchten aan vanaf Schiphol naar Oviedo, op donderdag en zondag, zo meldt TravelPro.

Naast de drie Vueling-routes heeft de luchthaven in Oviedo tijdens het winterseizoen via Ryanair zeven andere internationale verbindingen vanuit Londen/Stansted, Dublin (Ierland), Brussel (België), Düsseldorf (Duitsland) en Rome/Fiumicino (Italië).

Asturië

Asturië is waarschijnlijk niet zo bekend buiten Spanje, maar het is een juweel van een gebied en zeker de moeite om te bezoeken. Vooral natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken in de schitterende berggebieden Picos de Europa en het beschermde natuurgebied Somiedo

Het nationale park Picos de Europa, een door UNESCO beschermd gebied, was het eerste nationale park in Spanje, aangelegd in 1918. Het is een bergketen met een enorm massief en wandelen is hier de meest voorkomende activiteit. Aangezien de grote toppen dicht bij de zee liggen, kan men mist en regen verwachten, maar het ongelooflijke landschap maakt dit meer dan goed.

Het voordeel van die nabijheid van de zee is dat je met mooi weer kunt genieten van prachtige stranden en ruige baaien die nog niet zo overspoeld zijn met toeristen als in andere delen van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk