Nieuwste Spaanse narcoserie is zomerhit op Netflix

De meest bekeken serie van het streamingsplatform van dit moment

door Judith Goeree
Spaanse Netflix-serie Entre Tierras

Liefhebbers van narcoseries kunnen deze zomer hun hart ophalen. Netflix heeft een hit te pakken met een nieuwe Spaanse thrillerserie.  

De zomer is net begonnen en Netflix lijkt een regelrechte hit te pakken te hebben in Spanje. Het streamingsplatform heeft onlangs de nieuwe narcoserie Clanes uitgebracht. De nieuwe reeks slaat aan bij het publiek en staat momenteel op nummer 1 in de Spaanse top 10 van meest bekeken series van het streamingplatform.

Advocate wordt verliefd op drugscrimineel

Het verhaal van Clanes begint op de Canarische Eilanden, maar speelt zich verder voornamelijk af in Galicië. Ook zijn er enkele scenes opgenomen in Gibraltar, Algeciras en Madrid. De serie volgt het leven van Ana, gespeeld door de getalenteerde Clara Lago. De actrice vertolkt de rol van een advocate die besluit haar carrière in Madrid op te geven om te infiltreren in een gevaarlijk drugskartel in Galicië. Zij heeft één duidelijk doel voor ogen: het wreken van de dood van haar vader, die werd vermoord door deze criminele organisatie.

Terwijl Ana zich verdiept in de duistere wereld van de drugshandel, moet ze extreme situaties het hoofd bieden en beslissingen nemen die haar leven en dat van de mensen om haar heen in gevaar brengen. Om de waarheid over haar vader te ontdekken, verhuist ze naar Galicië. Daar ontmoet ze Daniel (gespeeld door Tamar Novas), de leider van de Padín-clan, een familie die betrokken is bij drugshandel.

Netflix baseerde serie op waargebeurde feiten

De nieuwe Spaanse successerie op Netflix is geïnspireerd op het echte leven van de veelbelovende advocate Tania Varela en David Pérez Lago, de zoon van een bekende drugscrimineel. Hun relatie en criminele activiteiten waren voer voor de Spaanse media. David was sinds 1999 betrokken bij illegale activiteiten. Hij introduceerde Tania in de wereld van drugshandel en misdaad.

Na een mislukte actie in 2006, waarbij David twee ton cocaïne langs de Costa da Morte probeerde te smokkelen, belandde hij samen met Tania in de gevangenis. In 2013 werd Tania veroordeeld voor witwassen in verband met drugshandel. Zij koos ervoor te vluchten in plaats van haar straf uit te zitten. Door die actie werd ze een van de meest gezochte voortvluchtigen van Spanje. In 2018 werd ze opgepakt in Sitges, waar ze woonde onder een valse naam.

Schitterende beelden van Galicië

Clanes is grotendeels gefilmd in Galicië, in de Rías Baixas, vooral in de Ría de Arousa. Een omgeving met indrukwekkende landschappen die een fraai beeld geeft van de authentieke Galicische sfeer, met zijn iconische mosselkwekerijen.

Het centrale punt in de serie is het dorp Cambados, de plek waar Ana gaat wonen om op onderzoek uit te gaan. Hoewel ook enkele scènes werden opgenomen in Malpica de Bergantiños, geeft de serie een levendig beeld van dit schilderachtige Galicische dorp. Naast Galicië spelen enkele delen uit het verhaal van Clanes zich af in andere regio’s, waaronder het voormalige Maxorata (Fuerteventura), Madrid, Málaga, Marbella, Algeciras en Gibraltar.

Nieuwste zomerhit van Netflix heeft alles in zich

Clanes belooft een van de spannendste releases te worden van de Spaanse zomer. Met een Spaanse sterrencast en een plot dat is gebaseerd op waargebeurde feiten, geeft deze serie niet alleen een indruk van de duistere drugswereld, maar belicht het ook hoe complex de mens is achter de misdaden. Bovendien kun je tijdens het kijken genieten van de werkelijk schitterende landschappen van Galicië.

Ook leuk: Spaanse Netflix-serie staat binnen 24 uur in top 10

Dit vind je misschien ook leuk