Spaanse Netflix-serie staat binnen 24 uur in top 10

Verhaal over familie, liefde en opoffering in het Spanje van de jaren zestig

door Judith Goeree
Spaanse Netflix-serie Entre Tierras

De nieuwste Netflix-hit in Spanje gaat diep in op de offers die familie en liefde met zich mee kunnen brengen. Met een sterrencast en een sterke verhaallijn is de nieuwe serie er een die je niet mag missen.

De serie ´Entre Tierras´ staat op maandag 1 april op nummer 1 in de Spaanse top 10 voor Netflix-series. Het  tiendelige fictieve drama speelt zich af in het landelijke Spanje van de jaren zestig. De tien aflevering van Atresmedia zijn onlangs aan Netflix toegevoegd. De reeks boeit vanaf de eerste minuut met een verhaal over opoffering, liefde en dromen.

Waar gaat deze Netflix-serie over?

´Entre Tierras´ is een bewerking van de Italiaanse miniserie ´La Esposa´ uit 2022. De serie heeft een Spaanse twist gekregen voor zowel de setting als de ontwikkeling van de personages. Het verhaal draait om María Rodríguez, gespeeld door Megan Montaner. Zij speelt een Andalusische vrouw die na de dood van haar vader besluit haar persoonlijke ambities opzij te zetten voor het welzijn van haar familie. Ze stemt ermee in om te trouwen met een oudere landeigenaar uit La Mancha. Wat ze echter niet weet, is dat ze eigenlijk trouwt met zijn neef Manuel, gespeeld door Unax Ugalde, die evenmin op de hoogte is van het complot van zijn oom dat draait om macht.

Macht en familiegeheimen

Bij aankomst in het dorp moet María het bed delen met Manuel. Zijn eerste vrouw verdween en liet hun zoon Nicolás bij hem achter. Langzaam maar zeker ontdekt Maria de mysteries die de gebroken familie van haar echtgenoot verbergt. Haar moeder en twee broers hebben geen weet van de geheimen en genieten van de economische voordelen die het huwelijk Maria brengt.

Rol van vrouwen op Spaanse platteland

De serie geeft een idee van de complexe rol die vrouwen hadden op het Spaanse platteland van de vorige eeuw. Niet alleen door het fysiek zware werk, maar ook omdat ze geen mening mochten hebben. Netflix lijkt met de nieuwe serie een grote hit in handen te hebben, met een cast van veel bekende Spaanse acteurs. Bovendien stond de serie binnen 24 uur na publicatie in de Spaanse serie top 10. Entre Tierras biedt een emotioneel en ontroerend portret van een tijdperk dat wordt gekenmerkt door zowel de moeilijkheden als de kracht van de mensen die de jaren zestig hebben meegemaakt. De serie is niet alleen een reis naar het landelijke verleden van Spanje, maar weerspiegelt ook persoonlijke gevechten en opofferingen die universeel zijn voor meerdere generaties.

Lees ook: Julio Iglesias krijgt eigen Netflix-productie

Dit vind je misschien ook leuk