Oktoberfest 2023 vier je gewoon in Spanje!

door admin
Oktoberfest 2023 vier je gewoon in Spanje!

Het Oktober is een iconische viering van de Beierse cultuur. Een verwelkoming van de herfst. Inmiddels is het feest  uitgegroeid tot een van de grootste en populairste bierfestivals ter wereld. En goed nieuws, je hoeft niet meer naar de Zuid-Duitse stad München af te reizen om te kunnen genieten.

Hieronder een beknopt overzicht van enkele bekende edities van ‘la fiesta de la cerveza’ in de grote Spaanse steden:

Een overzicht van het Oktoberfest in de grote Spaanse steden:

Madrid: t/m 24 september (donderdag en vrijdag om 20.00 uur en zaterdag en zondag om 13.00 en 20.00 uur). Gran Teatro CaixaBank Príncipe Pío (Cuesta de San Vicente, 44).

Valencia: tot 1 oktober in de haven van Valencia (naast het metrostation Marina Real). Maandag t/m donderdag van 18.00 tot middernacht en vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot middernacht.

Barcelona: van 4 tot 15 oktober bij Fira Barcelona Monjuïc. Dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur.

Málaga: van 6 tot 15 oktober bij Pier 1 van de cruiseterminal. Maandag tot donderdag van 18u tot 00u en vrijdag, zaterdag en zondag van 13u tot 00u.

Sevilla: van 26 oktober tot 12 november in de Vega de Triana ruimte (Parque Vega de, Av. de Coria). Maandag tot donderdag van 18.00 tot middernacht en vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot middernacht.

Meer over het Oktoberfeest

Het Oktoberfest ontstond in 1810 om het huwelijk van kroonprins Ludwig van Beieren met prinses Therese van Saksen-Hildburghausen te vieren. Het festival vond plaats in de velden voor de stadspoorten en de hele bevolking van München werd uitgenodigd om mee te vieren. Het festival was zo succesvol dat ze besloten het  jaar daarop te herhalen, wat het begin was van de Oktoberfest-traditie.

Na verloop van tijd is het festival uitgegroeid tot een internationaal evenement dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Tegenwoordig staat het Oktoberfest bekend om zijn grote biertenten, traditionele Beierse muziek, heerlijk eten en parades. Bier is het middelpunt van het festival en de toonaangevende brouwerijen in München serveren hun speciale biersoorten tijdens het evenement.

Lees ook: Explosieve groei in ambachtelijk bier in Spanje 

Dit vind je misschien ook leuk