Ongeluk in pretpark Port Aventura bij Salou: tot 14 Gewonden

door admin
port aventura tomahawk achtbaan

In het populaire Spaanse pretpark Port Aventura, gelegen tussen Vila Seca en Salou, heeft zondag een ernstig ongeval plaatsgevonden op de achtbaan Tomahawk. Daarbij vielen tot 14 gewonden.

Door extreem harde windstoten, die snelheden tot 70 kilometer per uur bereikten, viel een boom op de attractie. Dat leidde tot veertien gewonden, waarvan twee in kritieke toestand.

Chaos door noodweer

Het ongeval, veroorzaakt door het noodweer dat Catalonië op zondag teisterde, vond plaats toen een boom als gevolg van de krachtige windstoten omviel. Enkele takken kwamen direct op inzittenden van de achtbaan terecht. De twee ernstig gewonde personen zijn per traumahelikopter naar ziekenhuizen in Barcelona en Tarragona vervoerd. Drie andere personen met minder ernstige verwondingen zijn naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

Onderzoek naar het ongeval

De Catalaanse politie is een technisch onderzoek gestart en heeft meerdere eenheden naar de plek des onheils gestuurd. De directie van Port Aventura wijst erop dat het ongeval geheel losstaat van de operationele en onderhoudsprocessen van de attracties. Het wijt het incident aan de onverwacht hevige wind.

Niet het eerste incident bij Tomahawk

Dit is niet het eerste ongeluk bij Tomahawk, de houten achtbaan in het Far West-gedeelte van Port Aventura. In 2009 kwam een medewerker om het leven toen hij tijdens onderhoudswerkzaamheden door een wagonnetje werd overreden. Dit recente ongeval wijst bezoekers en beheerders van pretparken aan het constante belang van veiligheid en de mogelijke risico’s die extreme weersomstandigheden met zich mee kunnen brengen.

Het pretpark heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun families en benadrukt dat de veiligheid van bezoekers en medewerkers de hoogste prioriteit heeft. De komende dagen zal meer duidelijk worden over de toestand van de gewonden en de gevolgen van het ongeval voor de operaties binnen Port Aventura.

Lees ook: Port Aventura zoekt medewerker om achtbanen te testen

Dit vind je misschien ook leuk