Ongeval bij verkeerscontrole eist zes levens, waarvan twee Guardia Civil agenten

door admin
verkeerscontrole ongeval vrachtwagen

Een tragisch ongeval op de AP-4 snelweg nabij Sevilla met een vrachtwagen heeft aan zes mensen het leven gekost, waaronder twee agenten van de Guardia Civil. Dit is bevestigd door de Guardia Civil.

Daarnaast zijn er drie personen gewond geraakt. Het incident deed zich voor in de vroege uren van dinsdag op de weg die Sevilla met Cádiz verbindt. Volgens eerste berichten vond het ongeval plaats toen een vrachtwagen een verkeerscontrole van de Guardia Civil negeerde en tegen de controlepost aanreed. Naast medische hulpdiensten, is er ook een gerechtelijke commissie en onderzoekspersoneel van de Guardia Civil ter plaatse gekomen om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Een onfortuinlijke gebeurtenis

Onderzoekers gaan momenteel uit van een onfortuinlijke gebeurtenis en sluiten een terroristische aanslag of betrokkenheid van drugshandel uit. De voornaamste theorie is dat de vrachtwagenchauffeur mogelijk in slaap viel, waardoor hij niet op tijd kon reageren.

De vrachtwagen, geladen met groenten bestemd voor Madrid, werd door de Guardia Civil aan de kant gezet voor een routinecontrole. Tijdens een manoeuvre om naar de zijkant van de weg te gaan, raakte de vrachtwagen de eerste drie auto’s van de Guardia Civil.

Botsing met stilstaande voertuigen

Op dat moment botste de vrachtwagen ook tegen twee andere auto’s van burgers die wel voor controle waren gestopt. Ze wachtten op de vluchtstrook. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Hij testte negatief op alcohol en drugs bij de tests die ter plaatse werden uitgevoerd.

De chauffeur is aangehouden terwijl het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval voortduurt. De ernstig gewonden zijn overgebracht naar het verschillende ziekenhuizen in de stad Sevilla.

Lees ook: Vijf arrestaties in Spanje na dood van twee Guardia Civil-agenten door drugsboot

Dit vind je misschien ook leuk