Onze klanten kiezen voor energiebesparing, veiligheid, kwaliteit en service

door admin
Onze klanten kiezen voor energiebesparing, veiligheid, kwaliteit en service

Tim Schoordijk is blij met zijn baan bij het Nederlandse bedrijf Dekobo in Spanje. Dekobo fabriceert en installeert op maat gemaakte automatische zwembadafdekkingen voor klanten door heel Spanje en zelfs daarbuiten.

Tim is verantwoordelijk voor de Nederlandstalige, Duitstalige en Engelstalige markt en werkt nu anderhalf jaar voor Dekobo. Zijn baan brengt hem door het hele land. Hij bezoekt particuliere klanten die op zoek zijn naar een automatische zwembadafdekking. Ook spreekt hij met bouwbedrijven en Verenigingen van Eigenaren die naar een afdekking voor hun gemeenschappelijke zwembad op zoek zijn. Aan InSpanje.nl vertelt hij graag wat hij precies verkoopt en waarom de klanten zo blij zijn met een bedrijf als Dekobo in Spanje.

“Wij zijn echt gespecialiseerd”

Tim vertelt ons dat Dekobo eigenlijk geen directe concurrent heeft in Spanje. “Er zijn wel wat partijen, maar het verschil zit hem met name in het feit dat wij echt gespecialiseerd zijn in het fabriceren van afdekkingen. Wat je vaak ziet is dat bedrijven alles leveren op het gebied van zwembaden en daarnaast ook zwembadafdekkingen doen. Die hebben doorgaans een minder groot portfolio en ze doen het er dan meer bij als service. Wij doen de hele dag niets anders dan afdekkingen maken en dat zie je ook terug in de kwaliteit”. Vijftien jaar geleden begon Dekobo in Spanje met twee modellen. Nu zijn er 25 personen werkzaam en wordt met minstens acht modellen gewerkt.

“Het begon te kriebelen”

Omdat hij vanaf zijn twintigste al twee jaar op Mallorca heeft gewoond en gewerkt, wist Tim al precies wat het Spaanse leven inhield. Dat beviel hem goed. Terug in Nederland hield hij altijd vol dat zodra hij de kans zou krijgen, hij naar Spanje terug zou keren. Toen kwam corona en moest hij gedwongen veel thuiswerken. “Voor iemand als ik, die toch wel veel buiten wil zijn, was dat erg vervelend. Het begon te kriebelen en op het moment dat ik een vacature bij Dekobo voorbij zag komen, heb ik direct gesolliciteerd. Vanaf dat moment ging het snel. Ik kreeg een gesprek en kon bij 1 januari 2021 beginnen”.

Klantenbezoek door heel Spanje

Nu reist Tim door heel Spanje. Hij bezoekt verschillende klanten tegelijk per gebied, maar de standplaats is Pedreguer. Daar staan zowel de fabriek als het kantoor van Dekobo. Hij overlegt er met ingenieurs over de technische aspecten van de wensen van de klanten. Die klanten zitten overal in Spanje, maar bovenal in de regio Costa Blanca en op de eilanden Mallorca en Ibiza. Toch komt hij ook op de Canarische Eilanden en in regio’s zoals Málaga in het zuiden van het land. Een collega doet de Spaanse en Franse markt.

“Het leukste aan mijn werk vind ik die klantenbezoeken door heel Spanje en soms daarbuiten. Ik ben graag op pad. Maar met name die klantenbezoeken in combinatie met het terugkoppelen daarvan met ingenieurs, het continue op zoek gaan naar verbeterpunten en goed kijken naar de technische aspecten van de modellen waar we mee werken en om daarover mee te denken, vind ik heel interessant”.

Elke Spaanse regio heeft zijn eigen charme

Tim ziet dus veel van Spanje, maar kan niet direct een regio of gebied kiezen waar zijn voorkeur naar uit gaat. “Dat is moeilijk te zeggen, want elk gebied heeft zijn eigen natuur, zijn eigen schoonheid en elke regio is anders en heeft zijn eigen charme. Als ik ooit een keuze moet maken dan heb ik op persoonlijk vlak altijd een link gehad met Mallorca. Nu woon ik in Dénia en dat vind ik ook een heerlijk gebied, lekker aan zee, leuke omgeving en met een uur ben je in Valencia en Alicante”.

“We doen uiteraard alle installaties zelf”

Tim vertelt dat Dekobo ook steeds meer actief is buiten Spanje. Het afgelopen jaar heeft hij klanten gehad in Duitsland en Oostenrijk. “De manier van werken blijft hetzelfde als voor klanten in Spanje. Als een klant zich aanmeldt gaan we erheen om het zwembad op te meten en om te onderhandelen. En uiteraard doen wij alle installaties zelf. Dan gaat onze ploeg naar een klant, dus ook eventueel naar Duitsland om de zwembadafdekking te installeren.

Dat klinkt als een ingewikkeld proces zo over de grens, maar Tim legt uit dat een installatie vanaf dat de boel gemeten is tot de afronding zo’n zes weken in beslag neemt. “Zijn de metingen met laserapparatuur eenmaal gemaakt, dan wordt er een 3D-tekening opgesteld door onze ingenieur en vervolgens wordt alles in de fabriek op maat gemaakt, zodat het installatieteam de afdekking in één dag kan installeren”.

Energiebesparing

We zijn benieuwd naar wat de belangrijkste overweging van mensen is om voor een automatische zwembadafdekking van Dekobo te kiezen. Tim: “Er zijn meerdere redenen maar de energiebesparing is een hele belangrijke afweging. Helemaal nu met de hoge energieprijzen is zo’n afdekking een uitkomst. In het algemeen heb je een besparing van 60 procent op het waterverlies”.

Service en kwaliteit

Hij vervolgt: “Bovendien zijn we een Nederlands bedrijf en dat spreekt mensen aan, zeker gezien de service en kwaliteit die we leveren. Die kwaliteit zie je terug in het materiaal, dat overigens allemaal geschikt is voor zowel zoutwater- als voor chloorzwembaden. We hebben bijvoorbeeld patenten op onze onderwatermotoren. En belangrijk is ook dat onze afdekkingen 15 tot 20 jaar meegaan. Mensen doen bij ons echt een investering voor langere termijn”.

Veiligheid

Veiligheid is een andere reden voor veel mensen om een afdekking te nemen. Tim: “Onze lamellen kunnen een volwassen mens dragen. Dat houd ook in dat veel mensen die kinderen, kleinkinderen of huisdieren hebben, daarvoor een afdekking aanschaffen. Natuurlijk houdt een afdekking ook vuil zoals blaadjes en stof uit het water, waardoor je minder aan onderhoud hoeft te doen”.

Verlengen van zwemseizoen

Tot slot is het verlengen van het zwemseizoen voor veel mensen een belangrijke overweging. Die kiezen dan voor een van de modellen met solarlamellen. “Die warmen het water 5 tot 7 graden op. Daarmee kun je de periode waarin je comfortabel kunt zwemmen zo met een maand of zes verlengen” legt Tim uit. “Dat is ook heel interessant voor mensen die hun woning als vakantiehuis verhuren”, voegt hij toe.

“Voor mensen die een warmtepomp gebruiken om hun water te verwarmen is een ander voordeel van die solarlamellen dat je die 7 graden er gratis bij krijgt. Met de combinatie warmtepomp en solarlamellen heb je eigenlijk 12 maanden de kostenbesparing”. Tim voegt toe dat het dan in de zomer wel handig is om je afdekking alleen ’s nachts te gebruiken. “Als het water al 30 graden is, hoef je er natuurlijk niet nog eens 7 graden bij”.

Bijzonder project in Marbella

We vragen Tim nog naar een bijzondere anekdote. Hij vertelt over een klant uit de exclusieve urbanisatie La Zagaleta in Marbella die voor zijn specifieke wens heel veel bedrijven had benaderd. Uiteindelijk bleek Dekobo de enige partij te zijn die zijn wensen waar heeft kunnen maken. “Die klant wilde vijf automatische afdekkingen naast elkaar hebben voor zijn enorme zwembad. Eigenlijk ging het om al onze onderwatermodellen naast elkaar. Dat is wel een project waar we erg trots op zijn”. Ook is hij trots op het binnenhalen van een bouwbedrijf op Mallorca dat veel villa’s met zwembaden bouwt op het eiland. “Daar zijn we een goede samenwerking mee begonnen daar is heel veel uitgekomen”.

Foto: Sebastian de Kok (l) en Tim Schoordijk (r)

Dit vind je misschien ook leuk