Op kosten van de baas naar gynaecoloog of uroloog

door admin
Op kosten van de baas naar gynaecoloog of uroloog

Deze diensten maken deel uit van het jaarlijkse gezondheidspromotieprogramma dat de organisatie aanbiedt aan zijn 1.097 werknemers, inclusief zowel vaste medewerkers als contractueel personeel.

Het contract is in juli toegekend aan Hospital Viamed Fuensanta in Madrid. Volgens de organisatie zijn deze medische check-ups onderdeel van “jaarlijkse gezondheidscampagnes ter bevordering van de gezondheid” van hun ambtenaren.

Genaecologische consulten

Voor vrouwelijke werknemers omvat de dienst een gynaecologisch consult, een borstonderzoek, een echo, en indien nodig, een mammografie en/of bilaterale borstecho. Patrimonio Nacional plant 231 van dergelijke consulten per jaar te realiseren, maar zal alleen factureren voor de daadwerkelijk uitgevoerde onderzoeken.

Urologische consulten

Wat betreft urologische consulten voor mannelijke werknemers, deze omvatten een lichamelijk onderzoek (inclusief rectaal onderzoek), een echo, bloedtesten en het verstrekken van individuele medische rapporten. De organisatie schat dat er jaarlijks 248 van deze urologische consulten zullen plaatsvinden.

Budget van 256.920 euro voor drie jaar

In totaal heeft Patrimonio Nacional een budget van maximaal 256.920 euro voor deze diensten over een periode van drie jaar uitgetrokken. De kosten voor elk gynaecologisch consult zullen variëren tussen de 220 en 250 euro, afhankelijk van de locatie van de werknemer. Urologische consulten zullen kosten tussen de 130 en 160 euro.

Geen toelichting op besluit van organisatie

Patrimonio Nacional is verantwoordelijk voor het beheer van 19 paleizen, kloosters en koninklijke conventen, evenals 22.000 hectare aan historische tuinen, bossen en andere natuurgebieden. Het is niet duidelijk waarom Patrimonio Nacional ervoor heeft gekozen om dit contract op dit moment aan te gaan. Tot dusverre heeft de organisatie nog niet gereageerd op vragen hierover.

Dit vind je misschien ook leuk