Opmerkelijk in Spanje: Stieren losgelaten tijdens kinderparade

door admin
Opmerkelijk in Spanje: Stieren losgelaten tijdens kinderparade

De stieren waren bedoeld voor het ‘bous al carrer’-evenement (‘stieren in de straat’) en zouden pas na de parade worden vrijgelaten. Echter, door een communicatiefout kwamen de stieren vroegtijdig op straat en zorgden voor paniek onder de deelnemers en toeschouwers.

Het incident, waarbij de stieren de parade verstoorden, werd vastgelegd op camera door diverse omstanders. Volgens de lokale krant Levante zou een communicatieprobleem de vroegtijdige vrijlating van de stieren hebben veroorzaakt, hoewel hun geplande vrijlatingstijd 19.00 uur was en georganiseerd werd door de veehouderij Machancoses.

De Federatie van Bous al Carrer gaf aan dat één van de parade-commissies hun doorgang had vertraagd en het stierenringgebied rond 19.20 uur betrad, terwijl het evenement om 19.00 uur zou beginnen. Er werden zelfs waarschuwingsraketten afgeschoten om de start van het evenement aan te geven. Door de vertraging en de daaropvolgende verwarring werden de stieren losgelaten terwijl er nog steeds mensen op straat waren.

Lees ook: Stier verdronken tijdens ‘Bous a Mar¡ in Denia

Gelukkig hebben zich geen ongelukken voorgedaan en is er ook geen materiële schade gemeld. Het gemeentebestuur van Gata de Gorgos en de feestcommissie hebben in een verklaring aangegeven alle nodige maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt. Ze bedankten de noodhulpdiensten, de vrijwilligers van de civiele bescherming en de lokale politie voor hun snelle en professionele reactie.

Geschokt

Het stadsbestuur benadrukte dat ze zich niet willen laten ontmoedigen door dit enkele incident en dat de festiviteiten gewoon doorgaan. Op sociale media reageerden mensen geschokt op de beelden, waarbij sommigen opmerkten dat het “een wonder is dat er geen tragedie heeft plaatsgevonden.”

‘Ongelooflijk en onverantwoordelijk’

De dierenrechtenpartij Pacma reageerde op X, voorheen Twitter, als volgt: “Ongelooflijk en onverantwoordelijk! Tijdens een optocht in Gata de Gorgos, Alicante, werden negen stieren losgelaten uit hun stal en renden ze het terrein op dat was voorbereid voor de “bous al carrer”, terwijl er nog steeds jongeren aan het defileren waren. Deze patroonsfeesten zijn niet alleen onverantwoordelijk, ze brengen ook jongeren en kinderen in gevaar, zoals te zien is in deze video. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is er geen materiële schade aangericht. Wanneer gaat dit onverantwoordelijke gedrag stoppen?”

Ongevallen met stieren

Met de komst van lokale feesten in de zomermaanden komen ook de ongevallen, soms met dodelijke afloop, die plaatsvinden tijdens stierenfeesten. Het meest recente incident betrof een 58-jarige man die ernstig gewond raakte tijdens de “bou embolat” in Vall d’Uixó. Hij werd in zijn buik gestoken door een stier en liep ook brandwonden op aan zijn armen en borst. 

Op 15 juli overleed een inwoonster van Almàssera aan een hoofdwond nadat ze was aangevallen door een stier die was ontsnapt uit het naburige dopr Tavernes Blanques. 

Gerelateerd: Franse toerist doorboord door stier in Alicante

Dit vind je misschien ook leuk