Orthopedische Zorg op Topniveau in Zuid-Spanje: Flexclinics en Vithas

door admin
Orthopedische Zorg op Topniveau in Zuid-Spanje: Flexclinics en Vithas

Flexclinics, bekend om zijn uitmuntende orthopedische zorg, is een samenwerking gestart met de Spaanse zorggroep Vithas. Deze samenwerking betekent een belangrijke uitbreiding van Flexclinics' mogelijkheden in de Costa del Sol-regio.

Vithas beschikt over drie ziekenhuizen in Málaga en acht medische centra langs de kust. Hierdoor kunnen patiënten, waaronder Nederlanders en Belgen die niet lokaal verzekerd zijn, profiteren van hoogwaardige orthopedische zorg.

Zorg voor niet-lokaal verzekerden

Een belangrijke focus van Flexclinics is het bieden van zorg aan buitenlandse cliënten, waaronder Nederlanders en Belgen. Zij kunnen gebruikmaken van de zorgopties, ook als ze niet lokaal verzekerd zijn. Flexclinics controleert vooraf de verzekeringsdekking en biedt ook mogelijkheden voor zelf betalende patiënten.

Locaties en mogelijkheden

De operaties worden uitgevoerd door Flexclinics in het Hospital Vithas Xanit in Estepona. Voor complexere ingrepen is Hospital Vithas Xanit International in Benalmádena beschikbaar, waar zelfs IC-opnames mogelijk zijn. Deze ziekenhuizen bieden patiënten toegang tot geavanceerde faciliteiten en expertise.

Unieke kenmerken van Flexclinics

Flexclinics onderscheidt zich door volledige ontzorging van patiënten, mede dankzij de CARO health app. Deze app, beschikbaar in het Engels en Nederlands, verbetert de communicatie en voorziet patiënten van essentiële informatie rondom hun operatie.

Repatriëringszorg voor EHIC-houders

Goed nieuws is er voor Zuid-Spanje bewoners met een European Health Card (EHIC) van de Seguridad Social. Zij kunnen voor heupoperaties terecht in Nederland bij Flexclinics. Die worden dan door Spanje gefinancierd onder repatriëringszorg, geregeld door CAK. Deze optie is bijzonder waardevol gezien de lange wachttijden in Spanje. Zo’n International Health Card kan iedereen aanvragen die via de Seguridad Social in Spanje verzekerd is. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Meer over Flexclinics

Flexclinics biedt als zelfstandig behandelcentrum een breed scala aan planbare orthopedische behandelingen, waaronder heup- en knieoperaties. Kenmerkend voor Flexclinics is de persoonlijke benadering en de focus op kwalitatief hoogwaardige zorg. Patiënten krijgen uitgebreide begeleiding en zorg op maat, zowel vóór als na de operatie. Door de samenwerking met gespecialiseerde artsen en medische centra, zoals Vithas, garandeert Flexclinics geavanceerde zorg, toegespitst op de individuele behoeften van elke patiënt. Het centrum biedt een alternatief voor de reguliere ziekenhuiszorg door efficiënte, gespecialiseerde behandelingen in een patiëntgerichte omgeving.

Contact en planning

Geïnteresseerden kunnen eenvoudig contact opnemen met Flexclinics via info@flexclinics.nl. Het team van Flexclinics streeft ernaar de operatiedatum af te stemmen op de reisschema’s van patiënten, waarbij het gehele proces soepel en stressvrij verloopt.

Dit vind je misschien ook leuk