Passagiers veerboot Spanje na lang wachten geëvacueerd naar Palma

door admin
veerboot

In de vroege ochtend van maandag 8 juli brak er een brand uit in de machinekamer van de veerboot Tenacia. Die bediende op dat moment de route van Valencia naar Palma de Mallorca. De brand brak rond 2.15 uur uit toen het schip zich op ongeveer 22 mijl van Ibiza en 53 mijl van het westelijke uiteinde van Mallorca bevond.

Alle 350 passagiers aan boord van de Tenacia zijn veilig geëvacueerd. Daartoe werden ze overgebracht naar een ander schip van dezelfde rederij, GNV, dat hen terug naar Valencia bracht. De evacuatie werd uitgevoerd om verdere ongemakken voor de passagiers te voorkomen. Twee schepen werden hierbij ingezet. Uiteindelijk waren om 21.30 uur alle passagiers gearriveerd.

Bluswerkzaamheden en verdere stappen

Aan boord van het beschadigde schip blijven nog 31 bemanningsleden en zes brandweerlieden om de brand onder controle te houden. Drie brandweerploegen van de Generalitat van Catalonië werden per helikopter naar het schip gebracht om te helpen bij de bluswerkzaamheden. Salvamento Marítimo mobiliseerde de reddingsschepen Acrux en Libertas en de sleepboten Mesana en Marta Mata. Het uiteindelijke slepen zal uiteindelijk worden uitgevoerd door een privé-schip dat door de rederij is ingehuurd.

Geen gewonden

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij het incident. Het schip, dat oorspronkelijk gepland was om om 5 uur op maandagochtend in Palma aan te komen en vervolgens om 10 uur naar Barcelona te vertrekken, zal nu worden teruggesleept naar Valencia.

GNV heeft benadrukt dat onmiddellijk na het uitbreken van de brand het veiligheidsprotocol werd geactiveerd en de passagiers naar de aangewezen verzamelpunten werden gebracht. Alle passagiers en bemanningsleden zijn ongedeerd gebleven door het incident.

Lees ook: Door brand op veerboot in Spanje zitten de ruim 400 opvarenden vast

Dit vind je misschien ook leuk