Prachtig boek over Semana Santa in Málaga opnieuw verschenen

door admin
Prachtig boek over Semana Santa in Málaga opnieuw verschenen

Het boek, oorspronkelijk een uitgave van de Arbeiderspers, was al een tijdje niet meer verkrijgbaar. Wel werd een tweedehands exemplaar aangeboden voor meer dan 80 euro. Dat bracht de huidige uitgever Caprae op het idee het boek opnieuw uit te geven. De heruitgave heeft een nieuw omslag gekregen, een nieuwe ondertitel en een speciaal door Mariët Meester geschreven nawoord. 

De tribune van de armen ligt vanaf 15 november voor € 22,90 in de boekhandel. Wie het boek via deze link bestelt ontvangt voor dezelfde prijs nu al een van de vijftig genummerde en gesigneerde exemplaren. Voorin is dan een kleine pentekening van een vogel handmatig ingekleurd, hét kenmerk van Uitgeverij Caprae.

Raadselachtige traditie

De schrijfster raakte tijdens haar tocht per ezel van Sevilla naar Granada zo gefascineerd door het gegeven dat er jaarlijks tijdens Semana Santa een gevangene wordt vrijgelaten, dat ze besloot deze raadselachtige traditie te ontrafelen. Vanuit haar tijdelijke woonplaats Málaga verdiepte ze zich in dit eeuwenoude en unieke gebruik. Dat resulteerde in een beeldend, beschouwend en heel persoonlijk boek. 

‘Steady seller’

Mariët Meester over deze speciale heruitgave: ‘Soms zie je Nederlanders verdwaasd rondlopen in Malaga, die zie je dan denken: waar ben ik toch beland, is dit een filmset van Almodóvar of een of andere surrealist? Barokke beeldengroepen, jonge jongens die op schrille trompetjes blazen, zomaar ergens een processie, kan iemand mij hier meer over vertellen? Voor deze mensen lijkt De tribune van de armen me leuk leesvoer. En gelukkig hebben veel mensen dat ook allang ontdekt: het boek is een ‘steady seller’ geworden, die trouwens ook in het Spaans is vertaald.’ 

Lees ook: Prachtig Nederlands boek over Semana Santa in Málaga vertaald in het Spaans

Reizen Magazine noemde De tribune van de armen een van de betere Andalusië-boeken. ‘Hulde voor schrijver Mariët Meester, die in kommervolle omstandigheden door Andalusië trok. Meester noteert alles met bloed, humor, zweet, ziel en tranen. Naar Zuid-Spanje? Lees dit bizarre boek.’

Semana Santa

De Goede Week, ofwel Semana Santa in het Spaans begint in 2024 op Palmzondag 24 maart tot Paaszondag  31 maart. Vanaf Jueves Santo (Witte Donderdag) zijn vrijwel alle mensen in Spanje vrij. De Paasweek markeert ook altijd het begin van het toeristenseizoen.  

Dit vind je misschien ook leuk