Problemen op Malaga Airport door harde wind op Paaszondag

door Judith Goeree
Harde wind, Airport

Malaga Airport beleeft een Paaszondag vol uitdagingen door de harde wind. De onstuimige weersomstandigheden bemoeilijken het opstijgen van de vliegtuigen. Veel vluchten hebben op zondagmorgen flinke vertraging opgelopen.

De luchtverkeersleiding van Malaga spreekt op het platform X (voormalig twitter) van problemen door een sterke en wisselvallige zijwind. In de Andalusische provincie en de gelijknamige hoofdstad bereikt de wind snelheden van 40 knopen. Bovendien is de wind zeer veranderlijk van richting.

Harde wind bemoeilijkt opstijgen vliegtuigen

De windstoten hebben invloed gehad op het vliegverkeer op beide start- en landingsbanen. Diverse luchtvaartmaatschappijen hadden problemen met de wind, waardoor ze niet op tijd konden opstijgen. Door de situatie op Malaga Airport moesten veel vliegtuigen lang wachten om te kunnen vertrekken. Sommigen moesten zelfs terugkeren om bij te tanken.

Paaszondag blijft dag van vertragingen op Malaga Airport

Vanwege de huidige weersomstandigheden en om veiligheidsredenen zijn er momenteel nog steeds verkeersbeperkingen van kracht op de luchthaven. De verwachting is dat het vliegverkeer nog de hele dag last zal hebben van het instabiele weer. In diverse regio´s in de provincie Malaga gold vannacht en vanmorgen code oranje vanwege de sterke westenwind. In de loop van Paaszondag lijkt de wind af te nemen.

Lees ook: Sneeuw, regen en wind teisteren Spanje tijdens begin van de Semana Santa

 

Dit vind je misschien ook leuk