Renfe opent hogesnelheidslijn van Madrid naar het strand

door admin
AVE Renfe hogesnelheidslijn

Renfe en Adif werken momenteel aan de herstructurering van het spoorwegsysteem tussen verschillende steden in Spanje. De introductie van de moderne Avril-treinen op hogesnelheidslijnen stelt Renfe in staat om de oudere Alvia-treinen uit dienst te nemen en te hergebruiken op andere routes. Deze nieuwe treinen bieden meer zitplaatsen en verkorten de reistijd met een half uur tussen Galicië en Asturië en Madrid.

Zo komt er ook nieuwe hogesnelheidsverbinding tussen Cádiz in Andalusië en Madrid. Deze vierde verbinding tussen de Baai van Cádiz en de Spaanse hoofdstad zal naar verwachting deze zomer in werking te treden. Ondanks de grote vraag en het aanzienlijke passagiersvolume kon Renfe door een tekort aan treinen en onderhoudswerkzaamheden na de pandemie de vierde verbinding niet herstellen. Met de komst van de Avril-treinen zal Renfe vanaf 6 juni een nieuwe dagelijkse verbinding starten. De trein vertrekt om 16:00 uur uit Cádiz en arriveert om 21:15 uur in Madrid. De terugreis vanuit Madrid naar Cádiz zal de volgende dag beginnen.

Nieuwe dienstregeling

Met de toevoeging van deze vierde trein zullen de vertrektijden vanuit Cádiz naar Madrid zijn om 06:35, 14:02, 16:00 en 18:10 uur. Vanuit Madrid vertrekken de treinen naar Cádiz om 07:30, 09:10, 12:05 en 16:05 uur. Renfe kan deze tijden in de toekomst nog aanpassen om beter aan de behoeften van de reizigers te voldoen.

Ticketprijzen

De prijzen voor de nieuwe verbinding zijn nog niet bekend. De huidige tarieven voor een enkele reis tussen Madrid en Cádiz variëren van €86,25 tot €109,75. De tarieven voor de reis van Cádiz naar Madrid zijn iets lager, tot €62,70. Deze nieuwe verbinding zal niet alleen de reistijd verkorten, maar ook de capaciteit verhogen, wat vooral in de weekenden voor meer beschikbare zitplaatsen zal zorgen.

Lees ook: In drie uur van Madrid naar Lissabon met de AVE

Dit vind je misschien ook leuk