Ryanair-baas: Mensen boeken vroeg uit vrees voor duurdere tickets in zomer

door admin
Ryanair-baas: Mensen boeken vroeg uit vrees voor duurdere tickets in zomer

De manager gelooft dat de grote luchtvaartholdings op het Europese continent – IAG, Lufthansa en Air France-KLM – hun klauwen scherpen om twee van de aantrekkelijkste bedrijven op de markt te bemachtigen. Het gaat om de Italiaanse ITA en de Portugese TAP Air.

O’Leary is ervan overtuigd dat de eerste “in de komende drie of vier maanden” in handen van Lufthansa zal komen, terwijl de tweede zal worden opgeslorpt door IAG (een groep die de Spaanse bedrijven Iberia, Vueling en LEVEL verenigt).

O’Leary gaat zelfs nog een stap verder en beweert dat de aankopen daar niet zullen eindigen. Hij gokt er in die zin op dat easyJet uiteindelijk ook zal integreren in IAG of KLM-Air France, terwijl Lufthansa ook het Hongaarse Wizz Air aan zijn portfolio zou kunnen toevoegen. Met andere woorden, de Ierse topman gelooft dat het fenomeen van consolidatie in het luchtverkeer op het continent zal toenemen.

Hogere prijzen, maar vraag blijft ‘hongerig’

De CEO van de Ierse prijsvechter beweert enerzijds dat de prijzen van tickets voor korte routes in Europa over het algemeen aanzienlijk hoger zullen zijn voor zomervluchten, waarmee een eencijferige groei wordt voorspeld. O’Leary vindt echter dat er nog geen sprake is van waarschuwingssignalen en dat de vraag hoog blijft, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Vooral zonbestemmingen in trek

Om dat te staven onthulde de manager dat de vliegmaatschappij alleen al in het weekend van 14 en 15 januari twee miljoen reserveringen voor reizen in het voorjaar en de zomer hebben geregistreerd. Dat is het hoogste aantal ooit voor het bedrijf. Er is grote vraag naar vliegreizen naar zonbestemmingen zoals Spanje en Portugal, aldus de topman. Ryanair is de capaciteit voor de zomerperiode aan het uitbreiden om aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

Volgens de Ierse zakenman is een verklaring voor die recordverkoop deels te vinden in dat mensen vrezen dat de prijzen naar de zomer toe alleen maar duurder worden, waardoor ze zo vroeg mogelijk boeken.

Ryanair

Ryanair is Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij en een van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen gemeten naar het aantal vervoerde internationale passagiers. De grootste hub van Ryanair bevindt zich op London Stansted Airport, met de op een na grootste basis op Dublin Airport.

Dit vind je misschien ook leuk