Schade door DANA regen in Madrid bedraagt bijna 60 miljoen euro

door admin
Schade door DANA regen in Madrid bedraagt bijna 60 miljoen euro

Dat heeft Miguel Angel García Martín, de regionale minister van Voorzitterschap, Justitie en Lokaal Bestuur, aangekondigd. Dit bedrag zal worden doorgestuurd naar de landelijke regering om de noodtoestand in het getroffen gebied te verklaren.

Snelle actie vereist

Het regionale bestuur van Madrid heeft een gedetailleerd rapport opgesteld over de schade door het noodweer begin deze maand. Het heeft betrekking op provinciale voorzieningen, waaronder bruggen en wegen. García Martín riep de landelijke overheid op snel te handelen om zo snel mogelijk hulp te bieden aan de getroffen bevolking. 

Focus op transport

Van de genoemde 58,5 miljoen euro is 77% bestemd voor het herstel van transportsystemen. Er moet actie worden ondernomen op zeven wegen en drie bruggen moeten worden herbouwd, met een totale waarde van 42 miljoen euro.

Honderden interventies

In de 12 dagen na de hevige regenval zijn er 163 interventies uitgevoerd in 22 verschillende gebieden, verspreid over 7 gemeenten. Er is 21 kilometer aan openbare wegen schoongemaakt en tonnen aan modder en andere materialen zijn verwijderd.

Onderwijs gaat door

Ondanks de ramp zijn er maatregelen genomen om het onderwijs voor alle studenten voort te zetten. In Villamanta bijvoorbeeld, gaan alle kinderen naar hun reguliere klaslokalen terwijl de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Aanvullende maatregelen

Voor leerlingen in het secundair onderwijs zijn er tijdelijke klaslokalen ingericht in gemeentelijke gebouwen. De regio Madrid heeft ook andere scholieren die getroffen zijn door de regenval naar nabijgelegen onderwijs- en sportfaciliteiten verplaatst.

Lees ook: Twee doden, drie vermisten en veel schade door noodweer in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk