Spaanse investeerders kiezen vastgoed en goud als "veilige havens"

door admin
Spaanse investeerders kiezen vastgoed en goud als "veilige havens"

Dit blijkt uit een rapport van de BFF Banking Group. Ondanks de groeiende belangstelling voor spaardeposito’s, die rendementen kunnen bieden van meer dan 4%, erkent 30% van de respondenten dat ze niet volledig begrijpen hoe deze werken. Dit wijst op een gebrek aan financiële educatie in het land.

Bankkeuze en vertrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat de Spaanse bevolking meer vertrouwen heeft in deposito’s die worden aangeboden door lokale banken. 35% is bereid een rekening te openen bij een bank die opereert onder een EU-licentie, terwijl 38% terughoudend is om dat te doen.

Rente als de beslissende factor

Hoewel korte-termijndeposito’s populair blijven, is het de aangeboden rente die de doorslag geeft bij de keuze om al dan niet te investeren, aldus 53% van de respondenten. Slechts 43% verwacht dat de rentetarieven op deposito’s in de nabije toekomst zullen stijgen, en 46% denkt dat een renteverhoging van de ECB zal resulteren in hogere rendementen. 62% vindt de huidige rentetarieven onaantrekkelijk, wat de 65% verklaart die terughoudend is om in de komende zes maanden een deposito te openen.

Economische vooruitzichten

Meer dan de helft van de respondenten (51%) verwacht dat de Spaanse economische situatie in de komende maanden zal verslechteren. Dit heeft gevolgen voor het bestedingspatroon; 65% zal snijden in grote uitgaven, en 45% in dagelijkse uitgaven.

Lees ook: In deze Spaanse steden zijn de meeste ‘gouden visa’ verstrekt

Dit vind je misschien ook leuk