Spaanse kroonprinses wordt soldaat van Spanje

door admin
Spaanse kroonprinses wordt soldaat van Spanje

Koning Felipe en Koningin Letizia arriveerden rond het middaguur bij de academie. Ze werden begroet door de waarnemende minister van Defensie, Margarita Robles, en andere hoogwaardigheidsbekleders alvorens de binnenplaats te betreden. Daar zagen ze hun dochter, strak in het gelid, wachten op het grote moment.

Na het spelen van het Spaanse volkslied en 21 saluutschoten voor de koning, begon Felipe met het inspecteren van de kadetten. Prinses Leonor keek stiekem toe terwijl haar vader naderde. Zij was de eerste in haar lichting die de eed aflegde, een emotioneel moment dat vanaf het podium werd gadegeslagen door haar ouders.

Kus voor de nationale vlag

In een historisch moment kuste de prinses van Asturië de nationale vlag, een traditie die teruggaat tot een vlag die in de 19e eeuw werd besteld door Koningin Maria Christina van Oostenrijk. Het publiek applaudisseerde terwijl Leonor alleen voor de tribune defileerde, voordat de rest van de kadetten volgde.

Na haar volgden de overige kadetten die ook hun eed aflegden en de nationale vlag kusten. Uiteindelijk marcheerden ze allen opnieuw voorbij de koning en koningin, die beiden zichtbaar geëmotioneerd waren.

In een aansluitende toespraak wendde Koning Felipe zich tot alle kadetten en herinnerde aan zijn eigen eedaflegging in 1985. “Het is een bijzonder emotioneel en belangrijk moment om vandaag de eed van onze dochter, de prinses van Asturië, te zien,” zei de koning.

Grote verantwoordelijkheid voor prinses

Hij richtte zich ook persoonlijk tot zijn dochter: “Lieve Leonor, onthoud dat de verantwoordelijkheid die je hebt opgenomen groot is. De Kroon symboliseert de eenheid en continuïteit van Spanje. Jouw plicht is om met al je energie en echte passie te dienen.”

“La muerte no es el final”

De ceremonie werd afgesloten met een eerbetoon aan de gevallenen, waarbij alle kadetten het lied “La muerte no es el final” (De dood is niet het einde) zongen, wat zorgde voor een van de meest emotionele momenten van de dag.

Lees ook: Spaanse kroonprinses Leonor heeft zin in start militaire opleiding

Dit vind je misschien ook leuk