Spanjaarden kunnen zonder visum naar China

door admin
Spanjaarden kunnen zonder visum naar China

China heeft onlangs aangekondigd dat het voor reizigers uit vijf Europese landen, waaronder Spanje en Nederland, geen visum meer zal eisen. De vraag is nu of Spanje een soortgelijke maatregel ter stimulering van het chinese toerisme zal goedkeuren.

Deze vereenvoudiging van de reisprocedures zou de deur kunnen openen voor Spanje om een soortgelijke maatregel goed te keuren, als wederkerigheid, wat de komst van het zeer gewaardeerde Chinese toerisme zou kunnen stimuleren.

15 dagen verblijf zonder visum

Volgens Cadenaser zal China toestaan dat reizigers uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland het land binnenkomen zonder visum aan te vragen. Ze kunnen echter slechts 15 dagen in het Aziatische land verblijven.

Eenjarig proefprogramma

Het proefplan zal een jaar geldig zijn. Als de ervaring positief blijkt, kan deze worden verlengd in tijd en uitgebreid naar meer landen. Mao Ning, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verklaarde dat het doel is om “de ontwikkeling van Chinese en buitenlandse uitwisselingen te vergemakkelijken.”

Toerisme in China en Spanje

In de eerste helft van 2023 heeft China 8,4 miljoen buitenlandse toeristenaankomsten ontvangen. Daarentegen was de trend van Chinese toeristen die naar Spanje kwamen in opwaartse lijn. De piek vond plaats in 2019 met 700.748 bezoekers. De pandemie onderbrak echter deze vooruitgang en in 2022 kwamen er slechts 56.646 Chinezen naar Spanje.

Deze ontwikkeling in het visumbeleid tussen China en Spanje zou een belangrijke impuls kunnen gevemn aan het toerisme tussen beide landen. Het blijft afwachten of Spanje met een soortegelijk initiatief zal reageren. 

Lees ook: Topseizoen voor Spanje, maar waar komen de meeste toeristen vandaan?

Dit vind je misschien ook leuk