Spanje favoriet bij Europeanen en Spanjaarden om jaarwisseling door te brengen

door admin
Spanje favoriet bij Europeanen en Spanjaarden om jaarwisseling door te brengen

Spanje is de favoriete bestemming voor Europeanen en Spanjaarden om de jaarwisseling door te brengen. Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Málaga, Madrid en Tenerife behoren tot de meest gezochte bestemmingen.

Volgens de zoekmachine www.jetcost.es zijn de zoekopdrachten naar vluchten voor de laatste nacht van het jaar de afgelopen weken met 230% gestegen, terwijl die naar hotels voor het einde van het jaar met 180% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bovendien besteden gebruikers 70% meer tijd aan het zoeken naar verschillende oplossingen, budgetten en alternatieve data om het aanbod te vinden dat het beste bij hun portemonnee past.  

Redenen om voor Spanje te kiezen

De redenen om voor Spanje te kiezen om van de laatste vakantiedagen van het jaar te genieten zijn onder meer het klimaat, de rijke cultuur, de gebruiken en de festivals. Daarnaast wijzen de toeristen ook op de gastronomie, de vluchten, de hotels en de infrastructuur, en op de goedkoopste prijzen.  

Daarom is Spanje volgens de zoekmachine het meest gezochte land om het jaar 2023 mee te beginnen, vóór Italië, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wie de jaarwisseling in Spanje meemaakt, kan meedoen aan de Spaanse traditie om bij het aftellen voor middernacht per klokslag een druif te eten voor geluk in het nieuwe jaar.

Favoriete steden

Uit de gegevens, die de resultaten van zoekopdrachten naar vluchten tussen 27 december 2022 en 4 januari 2023 analyseren, blijkt dat reizigers in verreweg de meeste gevallen kiezen voor bestemmingen met goed weer; steden als Alicante, Málaga en Sevilla behoren tot de favorieten.  

Alicante is de meest gevraagde stad door Britse en Nederlandse reizigers, vijfde door de Fransen, zevende door de Duitsers, twaalfde door de Italianen en dertiende door de Portugezen. Málaga is de tweede meest begeerde bestemming door Nederlandse reizigers, derde door de Fransen, vijfde door de Duitsers en Britten, achtste door de Italianen en negende door de Portugezen; en Sevilla is de derde meest begeerde bestemming door de Portugezen, zesde door de Fransen en Italianen, tiende door de Britten en Nederlanders en twaalfde door de Duitsers. 

Maar Europese toeristen zijn niet alleen op zoek naar mooi weer. Grote steden als Madrid en Barcelona zijn ook populair om de laatste nacht van het jaar door te brengen. Barcelona is het meest in trek bij Franse en Italiaanse reizigers, op de tweede plaats bij Duitsers en Portugezen en op de vierde plaats bij Britten en Nederlanders. Madrid is nummer één voor Portugese toeristen, derde voor Italianen, vierde voor Fransen, zesde voor Duitsers en Britten en zevende voor Nederlanders. 

Massaal naar de eilanden

Wat de eilanden betreft, zijn de Canarische Eilanden opnieuw de Spaanse autonome gemeenschap die door de Europeanen het meest wordt gezocht om het jaar 2023 te verwelkomen. Tenerife is de tweede meest gezochte bestemming door Britse, Franse en Italiaanse reizigers, het derde door Nederlanders en het vierde door Duitsers en Portugezen. Daarnaast behoren Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote ook tot de voorkeuren van Europese toeristen. 

Ook de Balearen behoren tot de favoriete bestemmingen van toeristen: Palma de Mallorca wordt het meest bezocht door Duitse reizigers, op de vijfde plaats door Portugezen, op de negende plaats door Fransen, op de elfde plaats door Britten en Italianen en op de twaalfde plaats door Nederlanders. Naast Mallorca zijn ook Ibiza en Menorca zeer gewild. 

Favorieten van de Spanjaarden 

Voor Spanjaarden zijn de hoofdsteden en grote steden van de belangrijkste Europese landen zoals Londen, Parijs, Rome, Amsterdam, Lissabon, Brussel, Praag en Porto, samen met andere nationale bestemmingen zoals Madrid, Barcelona, Tenerife, Sevilla, Gran Canaria, Málaga, Lanzarote, Palma de Mallorca, Valencia en Bilbao de meest gewilde bestemmingen voor oudejaarsavond. Spanjaarden die wat verder weg willen, kozen voornamelijk voor New York.

Dit vind je misschien ook leuk