Spanje’s premier Sánchez kiest voor vrouwen in zijn nieuwe kabinet

door admin
Spanje's premier Sánchez kiest voor vrouwen in zijn nieuwe kabinet

Daarmee krijgt de regering een paritair karakter. Het is in lijn met Pedro Sánchez’ eerdere beloftes van diversiteit en gendergelijkheid. Maria Jesús Montero, de huidige minister van Financiën, is benoemd tot vierde vicepresident. Montero, die momenteel dient als minister van Financiën, heeft een indrukwekkende staat van dienst en wordt gezien als een sleutelfiguur in de nieuwe regering.

Andere prominente figuren

Andere prominente figuren zoals Nadia Calviño (Economie), Yolanda Díaz (Arbeid) en Teresa Ribera (Ecologische Transitie) worden verwacht hun positie als vicepresidenten te behouden, hoewel hun benoemingen nog bevestigd moeten worden.

Ook worden nieuwe namen genoemd voor belangrijke posities. Ángel Víctor Torres, voormalig president van de Canarische Eilanden, zal de portefeuille van Territoriale Politiek beheren. Jordi Hereu, voormalig burgemeester van Barcelona, is aangewezen als minister van Industrie.

Vrouwen op sleutelposities

De volledige lijst van ministers die Sánchez in zijn nieuwe regering zal opnemen, wordt binnenkort verwacht. Deze aankondiging markeert een belangrijke stap in de vorming van een diverse regering in Spanje, met een sterke vertegenwoordiging van vrouwen op sleutelposities​​. Bovendien illustreert de beslissing om vijf ministeries toe te wijzen aan de politieke partij Sumar een streven naar een meer collaboratieve en brede regering.

Lees ook: Speculaties over nieuwe Spaanse kabinet al begonnen

Dit vind je misschien ook leuk