Stieren op de weg na ongeluk veroorzaken lange files in Valencia

door admin
Stieren op de weg na ongeluk veroorzaken lange files in Valencia

Het ongeval veroorzaakte tot negen kilometer file in de richting van Valencia en dwong de autoriteiten de snelweg af te sluiten. De vrachtwagen met een aanhangwagen met 44 runderen kantelde bij de uitgang van een bocht. De negen ontsnapte dieren renden een dienstweg op of koersten af op de nabijgelegen velden. 

De vrachtwagenchauffeur wist met hulp van een andere bestuurder die hem te hulp schoot, uit de cabine te komen. Kort daarna arriveerde een patrouille van de lokale politie van Buñol, die 112 onmiddellijk waarschuwde voor het risico op ongelukken op de A-3 vanwege de aanwezigheid van los vee op de weg.

De gebeurtenissen vonden rond half elf in de ochtend plaats op kilometer 320 van de A-3. Minstens één van de ossen overleed als gevolg van het ongeval en een ander liep ernstig letsel op.

De eindbestemming van de 44 dieren is een vleesbedrijf uit La Reva, dat twee vrachtwagens heeft gestuurd om het vee over te nemen en naar het slachthuis te vervoeren. Volgens bronnen van de hulpdiensten zaten de meeste ossen vast in het omgevallen voertuig.

Drie van de dieren konden over een afstand van 800 meter ontsnappen tot ze werden gevangen door een verkeerspatrouille van de Guardia Civil. Daarmee werd voorkomen dat ze weer terug de weg op gingen. Een van de runderen wist nog een patrouillewagen te beschadigen. Uiteindelijk wisten agenten het vee ter hoogte van kilometer 323 van de A-3 in de gemeente Buñol van de snelweg te krijgen.

De chauffeurs van enkele vrachtwagens en auto’s moesten hun voertuigen op de weg tot stilstand brengen om ongelukken te voorkomen, aangezien de dieren een paar minuten ongecontroleerd over de A-3 renden.

Direct na het ongeluk werden bestuurders via panelen op de weg over de mogelijk loslopende dieren geínformeerd om verdere ongelukken te voorkomen. Volgens bronnen van het Provinciaal Verkeersbureau veroorzaakte de onverwachte situatie tussen 12 en 15 uur ’s middags tot negen kilometer file. 

Uit de eerste onderzoeken van de Guardia Civil blijkt dat de chauffeur te snel zou hebben gereden in de bocht. Hij raakte zelf lichtgewond en is ter controle naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Een blaastest en speekseltest waren negatief. 

Twee runderen bleven langer zoek. De lokale politie van omliggende gemeenten probeerden met man en macht de dieren te lokaliseren en de bevolking te waarschuwen. Uiteindelijk werden ze maandagavond alsnog gelokaliseerd en afgeschoten door een dierenarts. Je zou hopen dat de twee nog even hebben genoten van hun onverwachte vrijheid.

De politie onderzoekt ook of alle procedures voor verantwoord veetransport wel zijn nageleefd. De agenten controleerden ook de documentatie van het bedrijf en de vrachtwagen die de ossen vervoerde, evenals of het aantal runderen in het omgevallen voertuig het maximale toegestane aantal niet overschreed. 

Volgens het bedrijf dat eigenaar is van het vee, Bos Nostrum de Vilamarxant, zijn de dieren die ze naar het slachthuis vervoeren tussen de één en twee jaar oud.

Varkens op de weg

Begin augustus raakten er na een ongeluk tussen een veetransport en een auto nog tientallen varkens op de weg bij Barcelona. Ook hier moest de snelweg worden afgesloten en veroorzaakten de in paniek rondrennende dieren voor lange files.

Dit vind je misschien ook leuk