Tien redenen om in Málaga te wonen

door admin
Tien redenen om in Málaga te wonen

De kust van de provincie Málaga is de Costa del Sol. Deze strekt zich uit van Nerja in het oosten tot Estepona in het westen. Decennialang meden vakantiegangers de stad om direct door te reizen naar vakantiebestemmingen zoals Torremolinos en Marbella.

Nu, na jaren van investeringen is dat volledig anders. Stedentrips naar Málaga zijn niet aan te slepen en het aantal vakantieappartementen in de stad neemt ras toe. Vroeger zag je amper een toerist in de nauwe straatjes van het oude centrum, nu is dat wel anders. Toch gaat het niet alleen maar om toeristen. Het aantal buitenlanders dat ervoor kiest in en rond de stad te gaan wonen, neemt eveneens hard toe. Dat is niet voor niets. Wij geven hier tien redenen waarom je in Málaga zou willen wonen.

Klimaat in Málaga

In Málaga schijnt de zon vrijwel altijd. Met de prachtige staalblauwe luchten in zijn kielzog, die de in Málaga geboren kunstenaar Picasso zo inspireerden. Elke foto die je er maakt wordt met zo’n lucht een genot om naar te kijken. De gemiddelde jaartemperatuur is 18,4 graden. Doordat de stad aan zee ligt, is het er in de zomermaanden nog prima uit te houden. In tegenstelling tot plaatsen in het Andalusische binnenland.

Eten en drinken in Málaga

Eten en drinken doen Malagueños vooral buiten de deur. Want alleen thuis eten hoort niet, kan niet en mag niet. In Málaga doorspek je een afspraak met familie of vrienden en zelfs zakelijke afspraken altijd met culinaire genoegens. En dat kan ook want Málaga is vergeven van de bars en restaurants op elk prijsniveau en met elk type keuken. Tussen de ruim 1.400!! (volgens Tripadvisor) gelegenheden zitten er zeker meerdere van je gading.

Vriendelijke bevolking

De zon helpt het humeur van de Malagueño vast een handje. Onlangs prijkte de stad op nummer één van de lijst van meest glimlachende steden ter wereld van Condé Nast Traveler. Dat de sfeer uiterst positief is, zal iedere inwoner en bezoeker van Málaga bevestigen. Er zit iets in de lucht dat energie geeft en vrolijk stemt. De bevolking is behulpzaam en al van oudsher gewend aan vreemdelingen van heinde en verre en dat merk je! Die vriendelijkheid geldt overigens ook voor de Malagueños van buiten de stad.

Stranden in Málaga

Al wint Málaga het wat stranden betreft misschien niet van de mooie goudgele stranden elders langs de Costa del Sol, het feit dat je zo vanuit het centrum op het strand ligt, maakt de stranden hier wel heel bruisend en gezellig. Na je werkdag even bijkomen op het beroemde Playa la Malagueta? Of ’s avonds even flaneren langs de boulevard om bij Baños del Carmen even van de mooiste zonsondergang van de kust te genieten? Dat kan allemaal. Wil je een strand met meer voorzieningen dan je kunt bedenken, trek dan richting de plaatsen van Costa del Sol die allemaal binnen een uur rijden bereikbaar zijn. De stranden van Torremolinos en Fuengirola eveneens goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de stad. 

Wijken in Málaga

Al komt iedereen terecht af op het historische centrum dat grotendeels autovrij is, Málaga is veel meer dan dit prachtige, monumentale stukje. Elke wijk beschikt over zijn eigen charme en eigenaardigheden. Laat je inspireren in de kunstzinnige en creatieve wijk Soho, duik in het authentieke Málaga in de wijken El Perchel of Trinidad, ga op sjiek in de wijken Limonar en Cerrado de Calderón of duik in het vissersbestaan in Pedregalejo en El Palo met tal van hippe restaurantjes en authentieke bars. 

Musea in Málaga

Sinds Málaga werd genomineerd als Culturele Hoofdstad van Europa 2016 heeft de gemeente er alles aan gedaan om de vaart der volkeren in dit opzicht bij te houden. Museum na museum werd geopend, waaronder het mooie Centre Pompidou Málaga, het Russische Museum, het Automuseum, het Málaga museum, het Carmen Thyssen Museum en natuurlijk het beroemde Picasso Museum. Inmiddels is er met ruim 30 musea cultuur in overvloed.

Costa del Sol    

Wie in een stad woont, wil ook wel eens iets anders. Hoe ideaal is het dan dat Málaga en de grote metropool van steden die de Costa del Sol wordt genoemd, praktisch aaneengesloten liggen? Denk aan Torremolinos met een bruisend nachtleven, Benalmádena met de bekende jachthaven Puerto Marina, Fuengirola met steeds meer culinaire parels, Mijas met echte duinen en het beroemde witte dorp, het mondaine Marbella en het levendige Estepona.

Natuur

Málaga is omringd van prachtige natuur en de provincie is de meest bergachtige van Spanje. Zo kun je uitgebreid wandelen en fietsen in de Montes de Málaga. Een kwartiertje rijden vanuit het centrum en je staat al in het groen. Verder naar het oosten ligt het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijarra en Alhama en westwaarts ligt het onlangs tot nationaal park bestempelde Sierra de las Nieves met de bijzondere Spaanse zilverspar. Kleine witte bergdorpjes, leuke wandel- en fietsroutes en allerlei andere mogelijkheden liggen hier op je te wachten om, al dan niet op actieve wijze een frisse neus te halen.

Bereikbaarheid Málaga

Het grote voordeel van wonen in, of in de buurt van Málaga is dat de stad zulke goede verbindingen heeft met de rest van het land en zelfs met de wereld. De luchthaven is de vierde grootste van Spanje en biedt talloze directe nationale en internationale verbindingen naar alle continenten. Dan is er nog de hogesnelheidslijn van AVE die je in 2,5 uur in het centrum van Madrid brengt en van daaruit ook naar Spaanse steden andere steden.  

Gunstig prijsniveau

Al is het een logisch dat met het populairder worden van een gebied de prijzen ook stijgen, nog steeds is het prijsniveau in Málaga een stuk lager dan in andere geliefde steden om te wonen in Spanje. Dat geldt zowel voor de kosten voor levensonderhoud als voor de huizenprijzen. Investeren in een woning in Málaga of in de buurt van de stad is nog steeds gunstig.

Als je je oriënteert op een woning kopen in Málaga is het raadzaam een ervaren Nederlandstalige makelaar in Málaga te raadplegen die het gebied goed kent en ervaring heeft met de lokale markt. Jan Willem Bruins van Villa Nova Real Estate is zo’n makelaar. Hijzelf of een van zijn collega’s begeleiden je graag van A tot Z door het volledige aankoopproces.

Dit vind je misschien ook leuk