Tips voor een cursus Spaans in Barcelona deze zomer

door admin
cursus Spaans barcelona

Barcelona staat in de top 3 van meest bezochte steden in de zomer door toeristen vanwege de combinatie van gouden stranden, architectuur en een bruisend nachtleven. Een droombestemming voor velen om te reizen, studeren of wonen, maar de zomers in Barcelona kunnen intens heet zijn en de stad is op alle uren druk.

Dus of je deze zomer nu een cursus Spaans in Barcelona volgt, de stad op vakantie bezoekt of er gewoon studeert, met deze tips haal je het meeste uit deze prachtige stad zonder overweldigd te worden door de hitte en de drukte.

1. Haal het meeste uit je cursus Spaans in Barcelona

Je moet het meeste uit je verblijf in de stad halen om een cursus Spaans in Barcelona te volgen, maar de hitte kan vaak je grootste vijand zijn. Vergeet dus niet dat je op Spaanse scholen zoals donQuijote beschut zit tegen de hitte terwijl je duizenden dingen leert die je in de praktijk kunt brengen.

Lees ook: Tips om beter bestand te zijn tegen de extreme hitte in Spanje

Verbeter je dagelijkse communicatie in de klas om de lokale cultuur beter te begrijpen, terwijl je nieuwe vrienden maakt en unieke ervaringen beleeft. Volg een intensieve cursus en culturele activiteiten om te genieten en te integreren in het lokale leven en een onvergetelijke zomer te hebben.

2. Blijf gehydrateerd

De hitte in Barcelona kan zinderend zijn, vooral in juli en augustus, dus het is essentieel om veel water te drinken. Gehydrateerd blijven is essentieel om je eerste contact met de stad te overleven. Zorg dat je altijd een fles water bij je hebt en maak gebruik van de vele drinkfonteinen in de stad om deze bij te vullen. Het is ook aan te raden om te veel alcohol en cafeïne te vermijden, omdat ze je kunnen uitdrogen en moe maken, evenals grote maaltijden.

3. Gebruik bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de zon is essentieel, vooral tijdens de meest kritische uren van de zon. In Barcelona kan de zon erg sterk zijn, dus je wilt niet verbranden. Smeer je gezicht en gebieden waar je geen kleren draagt, zoals je armen en benen, in met zonnebrandcrème voordat je van huis gaat en vergeet niet om je elke 2 of 3 uur opnieuw in te smeren. Zonnebrandcrème moet een breed spectrum hebben met een hoge SPF en moet vooral na het zwemmen of zweten opnieuw worden aangebracht. Vergeet ook niet om je lippen, oren en de achterkant van je handen te beschermen, omdat deze gevoelig zijn voor zonnebrand.

4. Draag lichte, comfortabele kleding

Kies bij het aankleden voor luchtige, lichtgekleurde kleding van ademende materialen zoals katoen of linnen. Loszittende kleding houdt je koel en voorkomt huidirritatie. Vergeet niet een hoed of pet en een zonnebril mee te nemen om je tegen de zon te beschermen.

5. Maak optimaal gebruik van de siësta

Siësta is heilig in Spanje en jij kunt er ook van profiteren. Tijdens de heetste uren van de dag, meestal tussen 14.00 en 17.00 uur, gaan veel plaatsen dicht om te rusten. Profiteer dus van deze tijd om een siësta te houden, te herhalen wat je tijdens je cursus Spaans hebt geleerd, te lezen of te genieten van een verfrissend drankje in de schaduw.

6. Geniet van het strand en de toeristische gebieden

Barcelona heeft verschillende stadsstranden waar je verkoeling kunt zoeken en een rustige en ontspannen dag aan zee kunt doorbrengen. Barceloneta is het bekendst, maar je kunt ook kiezen voor een rustigere sfeer op de stranden van Bogatell of Mar Bella.

Als je meer van de bezienswaardigheden houdt, vergeet dan niet om vooruit te plannen. Vermijd de drukte en de hitte en probeer de belangrijkste toeristische attracties vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken. Plekken zoals de Sagrada Familia, Park Güell of La Rambla kunnen ideaal zijn om tijdens deze tijden te bezoeken. Bovendien zijn veel plaatsen voorzien van airconditioning, wat een verademing kan zijn tijdens de warmste uren en het perfecte excuus om Spaans te blijven leren in een culturele omgeving.

7. Geniet van de gastronomie

Spaans eten is beroemd over de hele wereld en de zomer is de perfecte tijd om te genieten van verse en lichte gerechten. Probeer gazpacho, tomaten- en tonijnsalade of een verscheidenheid aan tapas. Mis de kans niet om paella met zeevruchten aan zee te proberen en koel af met een sangria of een tinto de verano op een terras in Barcelona.

Barcelona is veel meer dan het toeristische centrum. Dus verken wijken zoals Gràcia, met zijn pleinen vol charme en lokaal leven; of Poble-sec, bekend om zijn tapasbars. Als je tijd hebt, ontsnap dan naar Montjuïc voor zijn tuinen en perfecte panoramische uitzichten, of maak een uitstapje naar de nabijgelegen bergen van Montserrat.

Beleef een ongelofelijke zomer waarin je de stad bezoekt en de hitte bestrijdt terwijl je een cursus Spaans volgt in Barcelona. Omdat Barcelona in de zomer niet alleen maar hitte en strand is, zijn er wel duizend activiteiten die je kunt doen om je niveau Spaans te verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk