Tragisch treinongeluk in Spanje: Vier jongeren overlijden op weg naar festival

door admin
Tragisch treinongeluk in Spanje: Vier jongeren overlijden op weg naar festival

Dat heeft het Spaanse spoorwegbedrijf Renfe bevestigd tegen de krant El País. Het ongeval vond plaats in Montmeló, een gemeente in de buurt van Barcelona. De slachtoffers waren op weg naar het Duro Festival, een evenement dat bekend staat als “het eerste hard techno-festival van Catalonië”. Het festival vond plaats in de buurt van het Circuit de Catalunya en trok vooral een jong publiek aan.

Nooddiensten hebben geprobeerd een van de kritieke slachtoffers te redden, maar helaas is ook deze persoon kort na het incident overleden. De vier slachtoffers, drie vrouwen en een man, maakten deel uit van een groep van zeven. De drie andere personen zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Mollet del Vallès. 

Waarschuwingen van lokale bewoners

Alberto Serrano en Vicente, twee lokale bewoners, wijzen op de gevaren van de betreffende oversteekplaats. “Het is hier gemakkelijk om over te steken en het zicht is slecht door een kleine bocht. We hebben al eerder gevraagd om dit punt te sluiten”, luidt de uitspraak van Vicente.

Festival niet afgelast

Ondanks het tragische incident ging het festival, met meer dan 15.000 bezoekers, door. Veel aanwezigen waren zich niet bewust van wat er gebeurd was, totdat ze door de media werden ingelicht. De Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, hebben een evacuatie van het festival afgeraden vanwege logistieke complicaties voor de aanwezige jongeren.

Onderzoek en hulpdiensten

De Catalaanse autoriteiten zijn een grondig onderzoek gestart om de exacte oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Het Sistema de Emergencias Médicas (SEM) heeft negen ambulances en een helikopter naar de plek des onheils gestuurd, evenals drie psychologen om ondersteuning te bieden aan de families van de slachtoffers. De conducteur van de betreffende trein moest worden behandeld wegens een angstaanval. 

Publieke reacties

Pere Aragonès, de president van de Catalaanse regering, en Raquel Sánchez, de waarnemend minister van Transport, hebben hun medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Er wordt ook gewezen op een eerder tragisch incident in 2010, toen een trein in Castelldefels een groep jongeren aanreed, wat resulteerde in 13 doden en meerdere gewonden.

Dit vind je misschien ook leuk